KOSTNADSFRI RÅDGIVNING: 010-207 99 11

ytterdörrar

Vi har ytterdörrar för din bostad, fritidshus m.m.

Ytterdörren är husets välkomstskylt mot dig och dina gäster. Utöver att dörren ska vara tät och säker vill man att ytterdörren ska passa husets karaktär. En snygg ytterdörr kan göra hela intrycket av huset. En ytterdörr med glas i, ger ett fördelaktigt ljusinsläpp i en hall som annars kan kännas mörk.

Du kanske redan bestämt dig för hur din ytterdörr ska se ut. Vilken färg den ska ha, om det ska vara med glas eller inte. Detaljer som speglar eller vara slät, modell på handtagspaket. Alla våra ytterdörrar går att få som pardörrar inom vissa begränsningar.

Konstruktion

Våra dörrar är uppbyggda kring ett träregelverk med freonfri cellplastisolering och med 0,4 mm aluminiumplåtar på vardera sidan. Utanpå dessa ligger spårfrästa HDF-skivor som är vitmålade. Glaset är isolerglas. Standarddörr tät 63 mm u-värde 0,78 W/m2K.

Dörr med extra isolering tät 78 mm ger ett u-värde 0,62 W/m2K. Samtliga ytterdörrar har SFDK och CE-märkning. Karmarna tillverkas i furu med 105 mm bredd.

Gångjärnen är justerbara i höjd och sidled samt bakkantssäkrade. Säkerhetsslutbleck standard i samtliga ytterdörrar. Låsen vi använder är säkerhetsklassade av Europas ledande låstillverkare.

Ytbehandling

Våra dörrar är målade i flera lager med miljöanpassade färger. Samtliga dörrar går att få med laminatskiva istället för HDFskiva. För ett kraftigare skydd mot väder och vind. Finns även sidoljus och överljus i sortimentet.

Här på fönster24/sju är jag säker på att du hittar en dörr som ger dig hög säkerhet, och som gör att du kommer att känna dig trygg i din bostad långt framöver.