SP20 sidoljus – SnickarPer

Alltid hos SnickarPer:
Svensktillverkad hantverkskonst
Karm och sidoljus är sammanbyggda till en enhet

Denna modell:
Härdat glas invändigt & utvändigt. Skillnaden mellan denna modell (SP 20) och modell SP 30 är att att postdelande partiet sitter längre ned på denna modell. Sidoparitet kommer målad i standardutförandet vit NCS S 0502-Y.

Notera:
Standardmåtten 3 x 20, 3 x 21, 4 x 20 och 4 x 21 kommer utan extra kostnad (ändrar inte grundpriset) medan specialmått kostar extra.
Dolda gångjärn på ytterdörren bygger bredden ytterligare med ca 10 mm.

Dimensioner

Utförande

Ytbehandling

Glastillval

Tillval

Kommentar

Berörs du av kraven på säkerhetsglas?

Vid uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintlig byggnad ska glasytor som är oskyddade utformas så att risken för personskador begränsas.

Regler för glas i byggnader (PDF, 0,6 MB)
 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  ca vecka 32

 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  ca vecka 32

13 672.74 kr
17 417.50 kr (inkl. moms)
Börja anpassa

Skickas från fabrik
ca vecka 32

SnickarPer

Modellserie: Sidoljus/Överljus
Med ett sidoljus eller överljus till din dörr skapar du en effektfull entré och ger ett behagligt ljusinsläpp till din hall. SnickarPer integrerar ditt glasparti med din dörr så att du slipper störande skarvar och det ger dessutom en unik stabilitet i ditt parti. Alla partier går att få med klarglas eller blästrat glas som standard.

Nedan finner ni samma deskriptiva berättelse som för SnickarPers övriga dörrar. Letar ni efter specifik information om tillvalen för sidoljusen och överljusen finner ni det under rubriken ”tillval” ovan.

Historik
SnickarPers dörrar står för den hantverksmässiga konstform de brukat för att skapa förstklassiga dörrar ända sedan 1935. Ett arv som finns i såväl sidoljus, överljus och alla typer av dörrar. Och naturligtvis även i en och annan garageport.

Prisbelönt formgivning
SnickarPers arbete har påverkat den gångna och den samtida arkitekturens sätt att se på dörrar och SnickarPer har blivit prisbelönta för sin form. Genom åren har formgivare som Jonas Lindwall, Jasper Morrison, Stina Sandwall och Note Design Studio med flera bidragit till att göra SnickarPer till den dominerande trendsättaren för dörrar.

Unikt utseende och kvalitét i världsklass
SnickarPer sticker ut i mängden. Andra ytterdörrar må vara lika som bär, men nästan alla ytterdörrar från SnickarPer har en egen, unik formgivning. Det nära samarbetet med fri-stående formgivare har resulterat i flera klassiska ytterdörrar. Det är dörrar som alla har sina givna platser i vårt dörrsortiment. Klassiska och nya dörrar utvecklas löpande av formgivarna. De hämtar intryck från helt andra områden som lämnar avtryck i en ny ytterdörr. De kollar detaljer och ser till att det finns passande handtag till varje dörr. SnickarPers ytterdörrar är unika på fler sätt. Varje ytterdörr är resultat av ett hantverk fjärran från löpande band. Hantverket känns och hörs när du stänger om dig där hemma. Det är så man känner igen ytterdörrar från SnickarPer.

Genomgående hög kvalitét
Garanterat formsäker – SnickarPers dörrar har 10 års formgaranti på dörrbladskonstruktionen enligt SSEN 12217.

Justerbara gångjärn – Tre extra kraftiga och brytförstärkta gångjärn med bakkantsäkring. justerbara i höjd och sidled.

Förstärkt dörrblad – Dörrbladets ramträ har en unik laminerad förstärkning. Detta ger förhöjd stabilitet.

Energiglas – 3-glas med energiglas och argonfyllning.

Förenklad montering – Dörrkarmen har alltid förmonterade kompletta karmhylsor (fyra på varje karmsida) eller liknande för montage i träregel eller betong. Detta ger ett stabilare och enklare montage med möjlighet till efterjustering.

Lamellimmad karm – För extra stabilitet och förbättrad funktion lamellimmas alla dörrkarmar. Dörrar i teakutförande har karmens synliga delar belagda med teak. På dörrar med in- och utvändigt olika kulör eller material är karmen anpassad till dörrbladets utförande.

Komforttröskel – Dörrkarmarna har, för ökad komfort, en låg tröskel med en fuktsäker och vattenavvisande profil. Aluminium utvändigt kombinerat med hårdträ invändigt.

Varm och tyst konstruktion – SnickarPer har en unik dörrbladskonstruktion som ger tyngd och stabilitet. Sandwichisolering i flera skikt och med olika egenskaper ger extremt bra ljud- och värmeisolering i ytterdörrarna (U-värde 0,8 W/m k2 i tät dörr). Varmt, tyst och bekvämt.

Ytbehandling i toppklass – SnickarPers dörrar målas alltid med en slitstark 2-komponents polyuretanfärg för bästa finish och hållbarhet mot väder och vind.

Låsning – En ytterdörr från SnickarPer har alltid lås av hög kvalitet. Standardlås är Assa 2002 – bekvämt när du är hemma och säkert när du är bortrest. Låskista och brytförstärkt, justerbart slutbleck ingår.

Tätning – Åldersbeständig silikontätning monterad i dörrbladets tätningsfals ger både god tätning och ett lågt stängningstryck.

Bättre i snitt
Det är inte bara SnickarPers unika formspråk som gör SnickarPer till det det är, det är också kvalitén och detaljerna i hantverket. Konstruktionen skiljer sig väsentligt från konventionellt tillverkade dörrar och SnickarPer jobbar med unikt hantverk i detaljerna i flera olika nivåer.

Varumärke

SnickarPer

Produkttyp

Sidoljus

Produktserie

Sidoljus/Överljus

Modulmått

Från modulmått (i dm) till karmyttermått (i mm)
Bredd -10 mm (Ex, 3M ger ett bredd-karmyttermått på 290 mm)
Höjd -20 mm (Ex, 20M ger ett höjd-karmyttermått på 1980 mm)

Standardmått

Bredd 3-4 x Höjd 20-21 (modulmått)

Specialmått

Bredd 5-10 x Höjd 22-25 (modulmått)

Ytbehandling

Standardvit NCS S 0502-Y

Glas

Härdat glas (klarglas eller blästrat, 3-glas energi + argon)

U-värde

0.8 och uppåt beroende modell

CE-märkt

Ja

Denna produkt är en tillverkningsvara som tillverkas på beställning, leveranstiden är därför normalt 4-12 arbetsveckor beroende på årstid, för mer information och priser vänligen läs mer nedanför.

Fraktkostnader tillkommer. För leveranser gäller transport fram till angiven adress på körbar väg för fullstor lastbil. Fast landförbindelse krävs. Då varorna är klara för leverans kontaktas du av speditören för överenskommelse av leveransen till dig. Det är viktigt att du planerar mottagandet av leveransen i tid. Vi förutsätter farbar väg fram till leveransadressen med 24m lastbil & släp, fri höjd 4,5m. Det är chauffören som avgör om vägen är farbar. Kontrollera godset tillsammans med chauffören. Vi förutsätter att du hjälper chauffören att lossa godset. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig extra kostnader som uppkommer vid avlastning. Köparen ombesörjer vid behov av tyngre och större fönster/dörrar bärhjälp/lossning (t.ex hjullastare, kranbil eller dylikt) från lastbil till avställningsplatsen. På de orter som vår transportör inte trafikerar kommer godset till närmaste godscentral. De kontaktar dig då godset anlänt så att du själv kan avhämta på godscentralen. Tiden som det tar för vår leverantör att köra ut varorna till dig, beror på hur leveransen stämmer överens med deras turbilar. Den tid vi anger på vår orderbekräftelse är när varorna skickas ifrån oss.

OBS! Tänk på att uppge ett telefon-/mobilnummer som vi eller speditören alltid kan nå dig på för att kunna avisera och köra ut varorna till dig! Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som inte lösts ut från posten.

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen.

Priset på frakten visas som en delsumma på den förgenererade offerten vid utcheckningen i kassan och är sedermera inkluderad i totalpriset. Hjälp i form av hjullastare eller truck fordras vid lossning av lyftgliddörrar och större fönsterpartier. Köparen bekostar och ansvarar för detta.

Fraktskador

Köpare måste kontrollera alla produkter vid leverans för eventuella transportskador innan produkterna kvitteras i mottagandet. Om det är skador på varorna eller saknas produkter som står på fraktsedeln, ska detta omedelbart noteras på fraktsedeln. Vid en ”ren” underskrift av leveransen bortfaller reklamationsrätten.

Den beräknade leveranstiden står i orderbekräftelsen. Priserna är med förbehåll för force majeure som beror av lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet. Förseningar på grund av force majeure ger inte köparen rätt att häva avtalet. Oavsett vad det står i avtalet, räknas alltid leveranstiden från den tidpunkt då fönster24sju.se har fått svar på alla tekniska frågor, och betalningen är registrerad. Om leveransen skjuts upp på köparens begäran eller på grund av vägran att betala varorna, debiteras köparen en eventuell lagerkostnad. Om leverans sker senast 4 arbetsveckor efter den estimerade leveranstiden, betraktas varan som rättmätigt levererad.

Leveransförsening

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt eller vår leverantörs lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen. Om leveranstiden är av väsentlig betydelse har ni som kund rätt till att häva köpet utan kostnad. Detta gäller ej vid beställningsvaror. Leveransinformation finns via kontakt med Fönster24sju.se. Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) kompenserar ej för aviserade leveransförseningar.

Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått undertransporten. Fönster24sju.se kompenserar ej för merkostnader i samband med avbokning av hantverkare eller övriga kostnader i samband med leverans.

Se vidare Force Majeure

Force Majeure

Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) och våra leverantörer är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar eller försenar fullgörandet. Som befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, elavbrott, sabotage, olyckshändelse, förseningar i leveranser från underleverantörer, omfattande produktionsstörningar eller jämförbara händelser utanför vår kontroll.

Målade och lackade produkter
10 års formstabilitetsgaranti
10 års garanti mot kondens i isolerglas
5 års tillverkningsgaranti
5 års målningsgaranti

Oljade teak produkter
10 års formstabilitetsgaranti
10 års garanti mot kondens i isolerglas
5 års tillverkningsgaranti

Innerdörrar
5 års tillverkningsgaranti

Rekommenderar starkt att vederbörande går in under rubriken ”Dokument” ovan och ser fullständiga garanti-PDF där.

Specialmått
SnickarPers sidoljus kommer med standardmåtten 3 x 20, 3 x 21, 4 x 20 och 4 x 21. Dessa mått kommer utan extra kostnad medan resterande mått klassas som specialmått. Maximal höjd på ett sidoparti är M25 (inga dörrar i SnickarPers sortiment är högre än så) medan man kan få sidopartier i bredder upp till en meter. Vill du ha ett parti i exakt mått kan vi lösa det, då betalar man lika mycket som det måttet ”över” hade kostat men skriv gärna måtten i kommentarsfältet så skickar vi en offert med ett prisförslag.

Ytbehandling
Majoriteten av SnickarPers sidoljus kommer i standardutförandet Standardvit NCS S0502-Y både ut- och invändigt och detta utan extra kostnad. Vill man däremot ha sidoljuset i en standardkulör, en nischkulör, ena sidan en färg, andra sidan en annan eller varför inte sidoljuset i teakutförande med en trälasyr så finns det som tillval. Vid ett särskilt tillval/färg här får ni gärna skriva det i kommentarsfältet, eller kontakta oss direkt via mejl eller telefon.

Glastillval
Standardglaset i SnickarPers sidoljus är härdat glas och då som klarglas (vanligt glas man ser igenom), eller blästrat glas (frostat glas med bättre insynsskydd). Vill man ha
glaset i annat utförande finns det följande tillval:

Katedralglas – Råglas, hamrad yta som ger bra insynsskydd
Cotswoldglas – Råglas, påminner om rinnande vatten som också ger bra insynsskydd
Laminerat Glas – Ett sorts säkerhetsglas som består av ett flertal glasskivor som limmats samman

Övriga tillval
Bättringsfärg – Används för att måla över repor och andra skador som uppstått på panelen.
Teakolja – Används för att skydda träpanelen och bör användas årligen.

Garanti
Montering- och justeringsanvisningar
Skötsel ytterdörr
Skötselråd