funktion plus - trä/aluminium kampanj - köp trä/alu betala endast för trä - klicka här

jönköping – funktion plus

 • mm mått = karmyttermått

  mm mått = karmyttermått

  • 2114 kr
  • 0 kr
  • 0 kr
Artikelnr: F24-D78-jönköping Kategorier: , ,

Beskrivning

Ytterdörrar – Köp en kvalitets dörr till bästa pris!

Vi har ytterdörrar i pvc, trä och aluminium i vårt sortiment i vår web butik. I vårt stora utbud av modeller, tillval, tillbehör och utföranden har vi den perfekta entrédörren för varje bostad. Dörrarna finns i de flesta färger från standard vit till special färger i RAL- paletten. Önskar du en ytterdörr med glas går detta givetvis bra med. Du kan även välja till laminerat glas för extra säkerhet. Om du vill ha ett insynsskyddande glas har vi flera olika typer ornamentsglas att välja bland. Alla våra dörrar är individuellt anpassningsbara för att passa just dina behov och önskemål till ett mycket bra pris. Läs mer om våra ytterdörrar och produkter i respektive kategori nedan. Köp en ytterdörr redan idag till bästa pris enkelt på fönster24sju.se

Ytterdörrar i PVC

En ytterdörr i PVC utmärker sig med sin extraordinära värmeisolering. Det finns inget annat material som ger så bra valuta för pengarna som PVC. För de som är intresserade, kan PVC dörren förses med en trä-dekor. Läs mer på länk nedan.

Ytterdörrar i trä

Våra ytterdörrar i trä finns att få i träslagen furu eller meranti, med flertalet lasyrer för att passa ditt personliga önskemål. De naturliga ytorna är förädlade med de modernaste metoderna och garanterar en lång livslängd. Läs mer på länk nedan.

Ytterdörrar i aluminium

En ytterdörr i aluminium har utmärkta materialegenskaper. Aluminiumet har en exklusiv yta och är i stort sett underhållsfritt och ifall färg önskas finns flertalet färger att välja bland. Läs mer om din nya ytterdörr på länk nedan.

En vacker Ytterdörr är varje hus eget visitkort

Varje byggnad behöver en öppning för att man ska kunna gå in och ut, det vanligaste är att öppningen förses med en dörr som man kan öppna, stänga och låsa. Dörren är alltså en viktig del av varje byggnad. Vid sin ytterdörr tar man emot sina gäster och tar avsked av dem, man får ofta sin post vid dörren och ytterdörren används av alla som kommer och går.

Större ytterdörrar kallas ofta för port. Ytterdörren, som även kallas entrédörr, hör till det byggelement som mest används i ett hus och ska därför vara försedd med stabila dörrbeslag. För att öka den passiva säkerheten utrustas ofta dörrens lås med flerpunktslås.

Att tänka på vid köp av en ny ytterdörr

En viktig faktor för din nya ytterdörr är hur mycket ljus som den släpper in, för att få in så mycket ljus i hall och intill liggande rum som möjligt är det därför vanligt att de tillverkas med glas detaljer och / eller med sidoljus / överljus. Ett vackert glas släpper in mycket härligt ljus i din bostad.

Vid val av ytterdörr gäller det att särskilt beakta att endast förstklassiga kvalitetsprodukter och tillbehör används, något som ofta är fallet från oss som välrenommerad tysk tillverkare. Det lönar sig att investera i sin ytterdörr. Då kvalitetsdörrar ofta har en livslängd på 30-40 år eller längre.

”En ytterdörr är varje hus eget visitkort och ska ses som en representativ detalj på byggnaden.”

Ytterdörrar – Konsumentskydd

Alla ytterdörrar som säljs måste uppfylla CE-normen. Detta ska skydda konsumenten och se till att alla ytterdörrar på marknaden inte ska utgöra en fara för kunden.
Vid gestaltningen av huset ska man vid val av entrédörr tänka på att alla delar harmoniserar i den totala bilden av byggnaden och att en ny ytterdörr passar med husets redan befintliga attribut.
Det är viktigt att alla byggdelar passar med varandra och att en ny ytterdörr harmoniserar med byggnadens redan existerande utforming och stil. Det är speciellt viktigt för entrédörr som byggs in i kulturmärkta (k-märkta) hus.

Här måste även föreskrifterna för varje enskild k-märkning beaktas.

Regler för ytterdörrar

Viktigt är att även beakta de regler som gäller för ytterdörrar i offentliga byggnader eller för entrédörrar som är en nödutgång. Mer om vilka regler som gäller och de minsta förutsättningar som ytterdörren då måste uppfylla kan fås hos boverket.

Mer information

Kulör:

Alla dörrar är vita NCS-0502-Y som standard, Vit Glans 35 – Men kan fås i andra kulörer – Kontakta oss för mer info

Glas:

(T4-12/15) 3 Glaskasett

U-Värde:

Tät Dörr <0,62
Med Glas <0,89

Karmdjup:

105 mm vitmålad 3-sidor kvistfri furu

Låshus:

Dorma DL9192 hakregellås med Säkerhetsklass 3 och hemma/borta funktion

Slutbleck:

Justerbart säkerhetsslutbleck klass 3 Dorma D9008

Tröskel:

Oljad Ek med Aluminium (Handikappvänlig)

Höjd:

25 mm

Standard Storlekar:

9×20, 9×21, 10×20 och 10×21.
Vissa dörr modeller går att få i specialmått
Kontakta oss på [email protected] eller klicka på kontakt till höger i menyn för mer information.

Tillval:

Handtag, cylindrar mm. levereras löst, går att på monterat på fabrik mot tillägg.

Referens nr:

F24-D78-Helsingborg

Leverans

Detta är en tillverkningsvara och leveranstiden är normalt 4-6 veckor.

Leveransvillkor

Leverans sker till den adress som står på orderbekräftelsen eller angiven som leveransadress. Leverans sker till trottoaren / uppfarten. Köparen ska se till att en fullstor lastbil kan köra upp till avlastningsplatsen. Onödig väntetid och förlängning av avlastningen debiteras köparen. Leverans av måttbeställda varor sker enligt aktuell leveranstabell ovan med utgång från beställningsdagen och efter att betalning skett. Utsålda lagervaror skickas normalt inom 10-30 dagar – vi kontaktar dig för ett leveransdatum. Köparen ombesörjer vid behov av tyngre och större fönster/dörrar bärhjälp från lastbil till avställningsplatsen. Fönster24sju.se alt. tredjeparts speditör kommer kontakta dig som köpare när detta behov föreligger. Priset på frakten visas som en delsumma på den förgenererade offerten vid utcheckningen i kassan och är sedermera inkluderad i totalpriset. På beställningar där ordervärdet överstiger 15.000 kr inkl. moms utgår ingen extra kostnad för frakt. Hjälp i form av hjullastare eller truck fordras vid lossning av lyftgliddörrar och större fönsterpartier. Köparen bekostar och ansvarar för detta. Vi levererar till platser i Sverige med fast vägförbindelse. Om detta inte finns vänligen kontakta vår kundtjänst.

Fraktskador

Köpare måste kontrollera alla produkter vid leverans för eventuella transportskador innan produkterna kvitteras i mottagandet. Om det är skador på varorna eller saknas produkter som står på fraktsedeln, ska detta omedelbart noteras på fraktsedeln. Vid en ”ren” underskrift av leveransen bortfaller reklamationsrätten. Den beräknade leveranstiden står i orderbekräftelsen. Priserna är med förbehåll för force majeure som beror av lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet. Förseningar på grund av force majeure ger inte köparen rätt att häva avtalet. Oavsett vad det står i avtalet, räknas alltid leveranstiden från den tidpunkt då fönster24sju.se har fått svar på alla tekniska frågor, och betalningen är registrerad. Om leveransen skjuts upp på köparens begäran eller på grund av vägran att betala varorna, debiteras köparen en eventuell lagerkostnad. Om leverans sker senast 4 veckor efter den estimerade leveranstiden, betraktas varan som rättmätigt levererad.

Övrigt

Har du några övriga frågor gällande våran leverans och leveranstider, kontakta oss gärna via hemsidan, på chatten nere till höger, på [email protected] eller ring oss på 010-207 99 11.

Garanti

Fönster24sju.se har garantier som är ett skydd mot fel som ursprungligen uppkommit i tillverkningen. Garantin på kulörer gäller inte färgavmattning. All garanti kräver att produkten har hanterats, monterats och underhållits på ett korrekt sätt. Skador som uppkommit på grund av felaktig hantering, montering eller underhåll täcks inte av garantin. Fönster24sju.se åtar sig att avhjälpa fel som omfattas av tidigare nämnd garanti. Felen kan åtgärdas genom reparation av befintlig produkt, utbyte av felaktig komponent i produkt eller utbyte av hel produkt. Fönster24sju.se står för kostnader för material och arbete som krävs för att åtgärda felet. Fönster24sju.se avhjälper inte fel som uppkommit genom reparation som utförts av annan än av Fönster24sju.se anlitad personal. Fönster24sju.se ersätter inte kostnader för byggnadsställningar eller eventuella lyftanordningar som kan vara nödvändiga för reparation eller utbyte av produkt eller glas.

Garantin Omfattar Ytterdörrar Funktion & Funktion Plus

 • 2-års garanti mot fabrikationsfel.
 • 10-års formgaranti.
 • Kulörmålad produkt.
 • Vi frånsäger oss garantiåtagande och ansvar gällande ljusbeständighet för alla kulörer annat än vit på våra produkter. (solljus blekt kulör räknas ej som fel på produkt).

Övrigt

Har du några övriga frågor gällande våra garantier, kontakta oss gärna via hemsidan, på [email protected] eller på 010-207 99 11.

Dokument

Ladda ner Monteringsanvinsingar och Skötselanvising