Pivot ytterdörr – SnickarPer

Pivot är en unik dörrkonstruktion från SnickarPer. Genom en inflyttad pivotpunkt sker dörrens rotation längre in på dörrbladet. Du får på så sett en bredare, mäktigare dörr – perfekt för hus där dörren skall accentueras.

Bredare karmyttermått: 130×210 cm.  Dörrbladets tjocklek är 81 mm och dörrbladets ramträ är förstärkt för en ökad formstabilitet. Dörrbladets hörn har gerade ramträn för att minska springor och för en tätare och mer hållbar konstruktion. Pivotdörren levereras alltid i bredd M13 då själva pivotfunktionen tar plats vid öppnandet.

Notera: Pivotdörren bör inte monteras i ett utsatt läge där det är särskilt mycket vind eller regn då dörrens estetiska finesser exempelvis gör dörren marginellt mindre tät än SnickarPers andra dörrar.

Svensktillverkad hantverkskonst.
Genomgående hög kvalitét.

Dimensioner

Utförande

Ytbehandling

Beslag

Tillval

Kommentar

Berörs du av kraven på säkerhetsglas?

Vid uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintlig byggnad ska glasytor som är oskyddade utformas så att risken för personskador begränsas.

Regler för glas i byggnader (PDF, 0,6 MB)
 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  ca vecka 32

 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  ca vecka 32

42 850.50 kr
55 650.00 kr (inkl. moms)
Börja anpassa

Skickas från fabrik
ca vecka 32

Pivotdörren från SnickarPer

Modellserie: Pivothängd
Vill man sticka ut ordentligt med sin ytterdörr så ska man välja en Pivothängd dörr. Pivot är en unik dörrkonstruktion, men inspiration från den europeiska dörrmarknaden. Genom en inflyttad pivotpunkt sker dörrens rotation längre in på dörrbladet. Resultatet blir en bredare, mäktigare dörr – perfekt för hus där dörren skall accentueras. Vill ni pivotdörren i specialutförande eller har särskilda frågor så kolla igenom rubrikerna ”Teknisk information” och ”Tillval” ovan och om ni fortfarande har frågor eller särskilda begäran får ni gärna kontakta oss.

Historik
SnickarPers dörrar står för den hantverksmässiga konstform de brukat för att skapa förstklassiga dörrar ända sedan 1935. Ett arv som finns i såväl ytterdörrar som innerdörrar. Och naturligtvis även i en och annan garageport.

Prisbelönt formgivning
SnickarPers arbete har påverkat den gångna och den samtida arkitekturens sätt att se på dörrar och SnickarPer har blivit prisbelönta för sin form. Genom åren har formgivare som Jonas Lindwall, Jasper Morrison, Stina Sandwall och Note Design Studio med flera bidragit till att göra SnickarPer till den dominerande trendsättaren för dörrar.

Unikt utseende och kvalitét i världsklass
SnickarPer sticker ut i mängden. Andra ytterdörrar må vara lika som bär, men nästan alla ytterdörrar från SnickarPer har en egen, unik formgivning. Det nära samarbetet med fri-stående formgivare har resulterat i flera klassiska ytterdörrar. Det är dörrar som alla har sina givna platser i vårt dörr sortiment. Klassiska och nya dörrar utvecklas löpande av formgivarna. De hämtar intryck från helt andra områden som lämnar avtryck i en ny ytterdörr. De kollar detaljer och ser till att det finns passande handtag till varje dörr. SnickarPers ytterdörrar är unika på fler sätt. Varje ytterdörr är resultat av ett hantverk fjärran från löpande band. Hantverket känns och hörs när du stänger om dig där hemma. Det är så man känner igen ytterdörrar från SnickarPer.

Genomgående hög kvalitét
Garanterat formsäker – SnickarPers dörrar har 10 års formgaranti på dörrbladskonstruktionen enligt SSEN 12217.

Justerbara gångjärn – Tre extra kraftiga och brytförstärkta gångjärn med bakkantsäkring. justerbara i höjd och sidled.

Förstärkt dörrblad – Dörrbladets ramträ har en unik laminerad förstärkning. Detta ger förhöjd stabilitet.

Energiglas – 3-glas med energiglas och argonfyllning.

Förenklad montering – Dörrkarmen har alltid förmonterade kompletta karmhylsor (fyra på varje karmsida) eller liknande för montage i träregel eller betong. Detta ger ett stabilare och enklare montage med möjlighet till efterjustering.

Lamellimmad karm – För extra stabilitet och förbättrad funktion lamellimmas alla dörrkarmar. Dörrar i teakutförande har karmens synliga delar belagda med teak. På dörrar med in- och utvändigt olika kulör eller material är karmen anpassad till dörrbladets utförande.

Komforttröskel – Dörrkarmarna har, för ökad komfort, en låg tröskel med en fuktsäker och vattenavvisande profil. Aluminium utvändigt kombinerat med hårdträ invändigt.

Varm och tyst konstruktion – SnickarPer har en unik dörrbladskonstruktion som ger tyngd och stabilitet. Sandwichisolering i flera skikt och med olika egenskaper ger extremt bra ljud- och värmeisolering i ytterdörrarna (U-värde 0,8 W/m k2 i tät dörr). Varmt, tyst och bekvämt.

Ytbehandling i toppklass – SnickarPers dörrar målas alltid med en slitstark 2-komponents polyuretanfärg för bästa finish och hållbarhet mot väder och vind.

Låsning – En ytterdörr från SnickarPer har alltid lås av hög kvalitet. Standardlås är Assa 2002 – bekvämt när du är hemma och säkert när du är bortrest. Låskista och brytförstärkt, justerbart slutbleck ingår.

Tätning – Åldersbeständig silikontätning monterad i dörrbladets tätningsfals ger både god tätning och ett lågt stängningstryck.

Bättre i snitt
Det är inte bara SnickarPers unika formspråk som gör SnickarPer till det det är, det är också kvalitén och detaljerna i hantverket. Konstruktionen skiljer sig väsentligt från konventionellt tillverkade dörrar och SnickarPer jobbar med unikt hantverk i detaljerna i flera olika nivåer.

Varumärke

SnickarPer

Produkttyp

Ytterdörrar

Produktserie

Pivothängd

Modulmått

Från modulmått (i dm) till karmyttermått (i mm)
Bredd -10 mm (Ex, 10M ger ett bredd-karmyttermått på 990 mm)
Höjd -20 mm (Ex, 21M ger ett höjd-karmyttermått på 2080 mm)

Standardmått

Bredd 13 x Höjd 21 (modulmått)

Specialmått

Bredd 13 x Höjd 22-25 (modulmått)

Karmdjup

105 mm

Dörrbladets tjocklek

70 mm

Ytbehandling

Standardvit NCS S 0502-Y

Glas

Inget glas i denna modell

Lås

Standardlås Assa 2002. Låskista och brytförstärkt, justerbart slutbleck ingår.

U-värde

Inget glas i denna modell

CE-märkt

Ja

Denna produkt är en tillverkningsvara som tillverkas på beställning, leveranstiden är därför normalt 4-12 arbetsveckor beroende på årstid, för mer information och priser vänligen läs mer nedanför.

Fraktkostnader tillkommer. För leveranser gäller transport fram till angiven adress på körbar väg för fullstor lastbil. Fast landförbindelse krävs. Då varorna är klara för leverans kontaktas du av speditören för överenskommelse av leveransen till dig. Det är viktigt att du planerar mottagandet av leveransen i tid. Vi förutsätter farbar väg fram till leveransadressen med 24m lastbil & släp, fri höjd 4,5m. Det är chauffören som avgör om vägen är farbar. Kontrollera godset tillsammans med chauffören. Vi förutsätter att du hjälper chauffören att lossa godset. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig extra kostnader som uppkommer vid avlastning. Köparen ombesörjer vid behov av tyngre och större fönster/dörrar bärhjälp/lossning (t.ex hjullastare, kranbil eller dylikt) från lastbil till avställningsplatsen. På de orter som vår transportör inte trafikerar kommer godset till närmaste godscentral. De kontaktar dig då godset anlänt så att du själv kan avhämta på godscentralen. Tiden som det tar för vår leverantör att köra ut varorna till dig, beror på hur leveransen stämmer överens med deras turbilar. Den tid vi anger på vår orderbekräftelse är när varorna skickas ifrån oss.

OBS! Tänk på att uppge ett telefon-/mobilnummer som vi eller speditören alltid kan nå dig på för att kunna avisera och köra ut varorna till dig! Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som inte lösts ut från posten.

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen.

Priset på frakten visas som en delsumma på den förgenererade offerten vid utcheckningen i kassan och är sedermera inkluderad i totalpriset. Hjälp i form av hjullastare eller truck fordras vid lossning av lyftgliddörrar och större fönsterpartier. Köparen bekostar och ansvarar för detta.

Fraktskador

Köpare måste kontrollera alla produkter vid leverans för eventuella transportskador innan produkterna kvitteras i mottagandet. Om det är skador på varorna eller saknas produkter som står på fraktsedeln, ska detta omedelbart noteras på fraktsedeln. Vid en ”ren” underskrift av leveransen bortfaller reklamationsrätten.

Den beräknade leveranstiden står i orderbekräftelsen. Priserna är med förbehåll för force majeure som beror av lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet. Förseningar på grund av force majeure ger inte köparen rätt att häva avtalet. Oavsett vad det står i avtalet, räknas alltid leveranstiden från den tidpunkt då fönster24sju.se har fått svar på alla tekniska frågor, och betalningen är registrerad. Om leveransen skjuts upp på köparens begäran eller på grund av vägran att betala varorna, debiteras köparen en eventuell lagerkostnad. Om leverans sker senast 4 arbetsveckor efter den estimerade leveranstiden, betraktas varan som rättmätigt levererad.

Leveransförsening

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt eller vår leverantörs lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen. Om leveranstiden är av väsentlig betydelse har ni som kund rätt till att häva köpet utan kostnad. Detta gäller ej vid beställningsvaror. Leveransinformation finns via kontakt med Fönster24sju.se. Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) kompenserar ej för aviserade leveransförseningar.

Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått undertransporten. Fönster24sju.se kompenserar ej för merkostnader i samband med avbokning av hantverkare eller övriga kostnader i samband med leverans.

Se vidare Force Majeure

Force Majeure

Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) och våra leverantörer är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar eller försenar fullgörandet. Som befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, elavbrott, sabotage, olyckshändelse, förseningar i leveranser från underleverantörer, omfattande produktionsstörningar eller jämförbara händelser utanför vår kontroll.

Målade och lackade produkter
10 års formstabilitetsgaranti
10 års garanti mot kondens i isolerglas
5 års tillverkningsgaranti
5 års målningsgaranti

Oljade teak produkter
10 års formstabilitetsgaranti
10 års garanti mot kondens i isolerglas
5 års tillverkningsgaranti

Innerdörrar
5 års tillverkningsgaranti

Rekommenderar starkt att vederbörande går in under rubriken ”Dokument” ovan och ser fullständiga garanti-PDF där.

Specialmått
Vill man ha sin dörr i något annat utförande än standard (som vanligtvis kommer med modulmåtten bredd 9-10 x höjd 20-21) kan man enkelt få det genom att välja ett annat mått (specialmåtten är oftast bredd 11-13 x höjd 22-25).

Öppning
SnickarPers ytterdörrar är antingen utåtgående, vilket är standardutförandet, eller inåtgående vilket kommer med en tilläggskostnad. Anledningen till extrakostnaden är för att dörrblad, karm och tröskel då är konstruerade för att motstå bland annat regn och vind när dörren öppnas inåt. Notera att måtten blir annorlunda med en inåtgående dörr. För en ”vanlig” utåtgående dörr är bredd-karmyttermåtten 10 mm mindre (10M = 1000 mm – 10 mm = 990 mm) och höjd-karmyttermåtten 20 mm mindre (21M = 2100 mm – 20 mm = 2080 mm). För en inåtgående dörr är breddkarmyttermåtten detsamma (10 mm mindre) medan höjd-karmyttermåtten är 15 mm mindre. Med samma exempel som innan ger alltså höjden 21M = 2100 mm – 15 mm = 2085 mm.

Hängningssida
På vilken sida dörren hänger; och gångjärnen sitter, utifrån sett. Detta är inget tillval då det är kostnadsfritt att välja om dörren skall hänga åt höger eller vänster.

Ytbehandling
Majoriteten av SnickarPers ytterdörrar kommer i standardutförandet Standardvit NCS S0502-Y både ut- och invändigt och detta utan extra kostnad. Vill man däremot ha dörren i en standardkulör, en nischkulör, ena sidan en färg, andra sidan en annan, dekoren i vissa färger eller varför inte dörren i teak med en trälasyr så finns det som tillval. Vid ett särskilt tillval/färg här så får ni gärna skriva det i kommentarsfältet, eller kontakta oss direkt via mejl eller telefon.

Glastillval
Standardglaset i SnickarPers ytterdörrar är klarglas (vanligt glas man ser igenom) och blästrat glas (matt yta, ofta kallad frostat glas och inte lika lätt att se igenom), 3-glas energi + argon. Vill man ha ett glaset i annat utförande finns det som följande tillval:

Katedralglas – Råglas, hamrad yta som ger bra insynsskydd
Cotswoldglas – Råglas, påminner om rinnande vatten som också ger bra insynsskydd
Härdat Glas – Starkare än vanligt glas och om det mot förmodan krossas går glaset sönder i massa småbitar
Laminerat Glas – Ett sorts säkerhetsglas som består av ett flertal glasskivor som limmats samman

Handtagspaket
Här bör vederbörande välja ett handtagspaket av ASSA eller Hoppe. I respektive tillvalspaket kommer förutom ett handtag godkänd runt ASSA dubbelcylinder D1312, 5 st. nycklar, långskylt (dekorbricka som ramar in handtaget) med vred, cylinderring och cylinderkåpa monterat.

Lås
Själva låskistan (ofta kallad låshus) kommer som ”ASSA 2002, säkerhetsslutbleck” i standardutförande. Vill man ha ett ännu säkrare lås eller ett modernt elektroniskt lås av superpopulära Yale Doorman så kan man välja det bland våra låstillval.

Beslagstillval
Vid en beställning av flera olika lås går det att få respektive nyckel i samma utförande, detta kallas ”Lika Låsning” och är således ett tillval för den som vill kunna öppna flera dörrar med samma nyckel. Vidare finns också ett annat tillval, ”Låsning enligt nyckelnummer” och detta är om man vill synka en ny låskista med en befintlig nyckel. Genom att skriva nyckelnumret på den äldre nyckeln kan man således använda den äldre nyckeln (och vice versa) för att öppna det nya låset.

Brand, Ljud och Säkerhet
Här finns två tillval  för den konsument som vill ha en ännu mer brandsäker- eller ljudsäker dörr.

Draghandtag
I detta paket ingår monterat draghandtag E5011 i rostfritt F69 från Hoppe, monterat på in- och utsida i längder 500, 1000 eller 1500 mm. Monterat låssystem med huvudlås ASSA 411 med vredcylinder 13S rund invändigt och rund cylinder D1311 för nyckel utvändigt. Extralås 411 monteras under huvudlås md dubbel rund D1312 cylinder in- och utvändigt. Alla cylindertillbehör i rostfritt F69 samt cylindrar med samma nyckel. Monterad dold dörrstängare med uppställningsfunktion. Som alltid får ni gärna kontakta oss om ni har några andra frågor kring detta tillval.

Förhöjd Säkerhet
Vill man ha ett tillval höjer säkerheten ytterligare kan RC2-tillvalet vara något för dig. Förstärkt dörrblad, 3-punktlås samt gångjärn med slutbleck med förstärkningsplattor på baksida karm med genomgående skruv.

Sparkplåt
En horisontell lagd plåtskiva längst ned på dörrens framsida. Sparkplåten skyddar dörren från slitage och fula märken. Estetiskt annorlunda och kommer därmed inte i standardutförande men ingår som standard i en del dörrar.

Övriga tillval
Dörrbroms – Förhindrar att dörren blåser igen och minskar risken för klämskador.

Dolda gångjärn – Döljer gångjärnen som annars syns på dörrens högra eller vänstra sida utifrån sett. Vill man ge intressenter fullt fokus på din vackra dörr och dess estetik samt design kan man göra tillvalet att dölja dessa. Gångjärnen sticker däremot ut 10 mm på baksida karm.

Dold dörrstängare – Likt tillvalet ovan ”Dolda gångjärn” främst ett estetiskt val.

Dold magnetkontakt – För att detektera öppningar av dörr och kopplas till eventuellt hemlarm.

Dörröga – För att enkelt kunna se vem står utanför dörren. Till dörrögat kommer även en lucka man kan täcka dörrögat med inifrån.

Rördragning för monterad karmöverföring – För särskilda lås/larm.

Bättringsfärg – Används för att måla över repor och andra skador som uppstått på panelen.

Teakolja – Används för att skydda träpanelen.

Garanti
Montering- och justeringsanvisningar
Skötsel ytterdörr
Skötselråd