Laholm Lurs Dörr

Gediget hantverk sedan 1948.
Särställning inom sitt segment.

Denna modell: Slät utsida utan glaslister som normalt sticker ut och en diskret glaslist invändigt. Målad som standardutförande i vit NCS S 0502-Y.

Dimensioner

Utförande

Ytbehandling

Glastillval

Beslag

Tillval

Kommentar

Berörs du av kraven på säkerhetsglas?

Vid uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintlig byggnad ska glasytor som är oskyddade utformas så att risken för personskador begränsas.

Regler för glas i byggnader (PDF, 0,6 MB)
 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  Ca vecka 35-36-vit-1-kulör 37/38. -2 kulör 38/40 - TEAK/EK 37/38

 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  Ca vecka 35-36-vit-1-kulör 37/38. -2 kulör 38/40 - TEAK/EK 37/38

18 891.00 kr
20 990.00 kr (inkl. moms)
Börja anpassa

Skickas från fabrik
Ca vecka 35-36-vit-1-kulör 37/38. -2 kulör 38/40 - TEAK/EK 37/38

Lurs Dörr

Modellserie: Modern
Modern är en serie som ger ett stilrent intryck. Modellerna har en helt slät utsida utan glaslister som normalt sticker ut och en diskret glaslist invändigt. Dolda gångjärn går att få som tillval för den som vill framhäva dörrens övriga estetiska element.

Gediget hantverk sedan 1948
Efter många år i branschen öppnade Sven Hultman 1948 en snickerifabrik i Lur som ligger mellan Strömstad och Tanumshede. Sedan dess har svenska familjeföretaget Lurs Dörr utvecklat ett unikt hantverkskunnande och koncept som enligt oss har en särställning inom sitt dörrsegment. Vi är stolta över att kunna erbjuda Lurs Dörr sex stycken dörrserier, alla med sina karakteristiska egenskaper.

Lurs dörr – kvalitét i alla delar – i alla dörrar
Målad i tre lager
Kraftigt ramträ i fingerskarvad furu, 70 x 60mm
Dörrar med glas har ett U-värde på 0,92 och utan glas 0,82
Fyra stycken justerbara gångjärn med bakantsäkring
3-glas med varmkant
Dörrarna levereras med låskista Dorma DL91925 motsvarande funktion som ASSA 2500; uppfyller låsklass 3
Salningsspår ingår som standard. Karmdjup 105 mm.
Isoleringsmaterial av expanderas polystyren
Tröskel i hårdträ med slitskena
Aluminiumplåt 0,5 mm på insida och utsida
70-75 mm dörrblad

Fonster24sju
Har ni vägarna förbi Kungsbacka som ligger strax söder om Göteborg får ni gärna besöka vår utställning. Där finns både fysiska exemplar, en drös andra kvalitetsprodukter och konsultation av någon som hållit på med dörrar större delen av livet. Boka besök via vår hemsida, via mejl eller vid behov ring. Välkomna.

Produkttyp

Ytterdörr

Mått

9×20
9×21
9×22
9×23
9×24
9×25
10×20
10×21
10×22
10×23
10×24
10×25

Karmdimension

Djup: 105mm

Dörrbladets tjocklek

70-75 mm beroende på modell

Karmyttermått

Modulbredd -10 mm
Modulhöjd -16 mm

ABC-mått

Vid karmdjup 70 mm – 69.5 mm, 27 mm, 42.5 mm

Egenskaper vid standardutförande

Hängningssida: Höger (utifrån sett)
Öppningshåll: Utåtgående
Insida: Slät insida
Färg: NCS S 0502-Y (Standard)
Glas: Klart Glas
Gångjärn: Klassiska
Säkerhet: Standard
Sparkplåt: Rostfri Sparkplåt (monterad)

Lufttäthet

CE-märkt – Klass 4

Regntäthet

CE-märkt – Klass 7B

Material utvändigt

Vattenfast HDF

Material invändigt

Vattenfast HDF

Isolering

Isoleringsmaterial av expanderad polystyren

Konstruktion

Kraftigt ramträ i fingerskarvad furu, 70×60 mm.
Vattenfast HDF/fanér.
Isoleringsmaterial av expanderad polystyren.
Aluminiumplåt 0,5 mm på in– och utsida.
Accoyaträ i spröjs och glaslister.
Salningsspår är standard.

Tätning mellan karm och dörrblad

Silikonlist

Karm

Målad furu.

Tröskel

Tröskel i hårdträ med slitskena

Hål för karmskruv

Borrad för 14mm karmhylsa

Hängningsbeslag

4st justerbara gångjärn med bakkantssäkring

Låskista

Dorma DL91925 motsv. funktion som Assa 2500, som uppfyller låsklass 3

Slutbleck

Dorma

Garanti

10 års formgaranti mot skevhet/krokighet max 4 mm (på storlekar upp till 10×21)
10 år mot kondens i isolerglas
5 år mot fabrikationsfel (förutsatt att skötselråd följts)
2 år på lås och gångjärn

För att garantin gäller följande villkor:

 • Före montage måste dörren leveranskontrolleras noga
 • Inmonterad dörr gäller som leveranskontrollerad och godkänd
 • Montaget måste vara fackmässigt utfört enligt monteringsinstruktion
 • Som minimikrav gäller 100 mm dropplåt över dörr
 • Vid särskilt utsatta väderlägen rekommenderas entrétak.

Mörka kulörer (från NCS S 6500-N och uppåt) rekommenderas inte i soligt läge då det krävs betydligt tätare underhåll. Värmeupptagningen hos en mörk kulör är väldigt mycket större än hos en vit dörr.

Tätare underhåll gäller speciellt dörrar ur Traditionsserien. Sprucken gering/fog på Traditionsserien annat än vitmålad gäller ej garanti. Detta underhålls enkelt med fog och färg. Ytfinish skall bedömas från 3m avstånd och inte i släpljus eller direkt solljus. Om produkten utsatts för ett onormalt slitage annat än i vanlig villabostad gäller inte garanti. Lurs Dörr står inte för några kostnader föranledda av egna installationer/förändringar, t.ex. larm. Garantin omfattar inte kringkostnader för utbyte av dörrFabrikationsfel inom 2-5 år: Ersättningsdörr/reparation. Fraktfritt. Kund står för montage själv.

Specialmått
Lurs dörrar kommer dels med standardmått och med dels med specialmått, det sistnämnda till en extra kostnad. Vilka mått som kan härledas till respektive kategori beror helt på vilken modell som väljs. Väljer man ett standardmått skall inte grundpriset (i footern som visar produktpriset längst ner) ändras men om man vill ha dörren i ett specialutförande så kan man se det genom att priset ändras. Har man särskilda krav på detaljmått så får ni gärna skriva till oss, i kommentarsfältet, som mejl eller vid behov ringa oss så skickar vi en offert. Detta gäller produkternas övriga tillval också; har man särskilda frågor så är det bara att kontakta oss så kan vi se vad vi kan göra.

Hängningssida
På vilken sida dörren hänger; och gångjärnen sitter, utifrån sett. Detta är inget tillval då det är kostnadsfritt att välja om dörren skall hänga åt höger eller vänster.

Öppning
Lurs ytterdörrar är antingen utåtgående, vilket är standardutförandet, eller inåtgående vilket kommer med en tilläggskostnad. Anledningen till extrakostnaden är för att dörrblad, karm och tröskel då är konstruerade för att motstå bland annat regn och vind när dörren öppnas inåt.

Utförande – insida dörr
De flesta dörrar kommer med en insida som är slät (ofta standardutförande), lik insida med spår eller lik insida med utanpåliggande dekor. De två sistnämnda kommer med en tilläggskostnad om dörrens insida är slät som standardutförande och vice versa.

Ytbehandling
Majoriteten av Lurs ytterdörrar kommer vitmålade i NCS S0502-Y både ut- och invändigt och detta utan extra kostnad. Vill man däremot ha dörren i en standardkulör eller ”Favoritfärg” som Lurs kallar det själva kan man få det mot ett blygsamt tillägg, i skrivande stund finns sex stycken kulörer att välja mellan. Andra tillval mot kostnad är dels valfri NCS/RAL-kulör och dels att få dörren i två olika kulörer: vitmålad NCS S 0502-Y invändigt och valfri NCS/RAL-kulör utvändigt.

Glas
Idag kan man välja mellan Kathedral, Klarglas, Cotswold, Thela och Frostat glas. Olika dörrar kommer med olika standardglas och om standardglaset är klarglas (exempelvis) ingår det glaset i grundpriset medan de andra glasen kommer mot en tilläggskostnad.

Handtagspaket
Samtliga dörrar är borrade för 14mm karmhylsa. Handtag och cylinder ingår ej. Däremot är salningsspår standard och dörrarna levereras med låslista Dorma DL91925 motsvarande funktion som Assa 2500, som uppfyller låsklass 3. Som tillägg finns därför ett Dubbelcylinderpaket med 5 nycklar (godkänd enligt Svensk Standard SS 3522, klass 3) tillsammans med ett handtag, där det finns fyra stycken handtag att välja mellan. Vill man ha ett supermodernt Yale Doorman L3 (monterad på fabrik) i borstat stål eller i svart utförande finns också det som tillval.

Gångjärn
Som standard levereras dörrarna med fyra justerbara säkerhetsgångjärn för bekväm och säker stängning. Har man högra krav på estetik så kan man få dolda gångjärn som tillval och har man dörren i ett särskilt utsatt läge erbjuds syrafasta gångjärn, också det mot ett tillägg.

Klimatpaket
Har man en dörr i extremt utsatta lägen (blåst, regn, temperaturskillnader mm.) kan det vara aktuellt med ett klimatpaket, eller Accoya Plus-paket som Lurs kallar det. Då ingår en Accoya-skiva, Syrafasta gångjärn och 15 mm rostfri plåt i underkant dörr. Notera dock att Accoya har grövre struktur vilket således kan bli synligt.

Dörrbroms
Ett tillval som minskar risken för klämskador och ger en snällare typ av stängning.

Säkerhet
Vill man ha sin dörr med förhöjd säkerhet motsvarande RC2 går det att få det mot en tilläggskostnad. Laminerat glas, förstärkningsplatta för slutbleck och gångjärn. Notera att detta tillval inte går att få på pardörrar.

Sparkplåt
Ingår redan på en del dörrar men är en sorts rostfri sparkplåt som bockas runt dörrens framsida-kant för bästa skydd. Barnvänligt och ökar rimligtvis dörrens livslängd.

Övriga tillval
Vill man underlätta montering och öka dörrens stabilitet kan man få en karmhylsa mot en tilläggskostnad.

Dörröga
Vill man inte få oväntat besök kanske det är aktuellt att köpa till ett dörröga, som bekant finns på många lägenhetsdörrar.

Notera att tillvalen ovan är ett axplock av Lurs Dörr tillval och att olika tillval gäller för olika dörrar. Det skall framgå av texten på respektive produkt men som utgångspunkt gäller de tillvalen man kan välja i tillvalsmenyn. Om ni ser några avvikelser eller motsägelser i respektive produkts beskrivning får ni gärna hör av oss till oss, det uppskattas.