Vridfönster 1 luft – Trä – Flex Fönster

Vridfönster i trä från Flex Fönster, 3-glas. Du väljer storlek, handtag, profil, post- och spröjs efter dina önskemål. Standardfärgen är vit (NCS S0502-Y) och du kan få vissa kulörval utan extra kostnad.

Prisvärt varumärke med bra kvalité
Stort utbud av storlekar
Dolda ASSA Allswing beslag
Energiklass 1,1 W/m2K

Dimensioner

Utförande

Ytbehandling

Glastillval

Beslag

Tillval

Kommentar

Berörs du av kraven på säkerhetsglas?

Vid uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintlig byggnad ska glasytor som är oskyddade utformas så att risken för personskador begränsas.

Regler för glas i byggnader (PDF, 0,6 MB)
 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  ca vecka 16

 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  ca vecka 16

3 580.00 kr
4 475.00 kr (inkl. moms)
Börja anpassa

Skickas från fabrik
ca vecka 16

Vridfönster till bästa kvalitet och pris

Vridfönster är ett modernt och mycket funktionellt fönster som passar framförallt om du har flera våningar eller av olika anledningar har svårt att putsa fönstret utifrån.

Vridfönster är perfekt utformade, praktiska och funktionella

Trött på att flytta bort alla växter eller en hängande lampa i fönstret för att kunna öppna fönstret. Med ett vridbart fönster behöver du inte flytta på någonting. Våra vridfönster kan vridas 180 grader vilket gör att du kan putsa både in och utsida av fönstret från insidan rummet. Till skillnad från många andra liknande fönster har vårt vridfönster dolda beslag som inte syns från utsidan, vilket ger ett stilrent utseende. Klassiska vridbeslag i kombination med svensk byggtradition ger våra fönster det utseende och den säkerhet som gör ditt köp tryggt. De dolda beslagen bidrar inte bara till en snygg och ren design, de minskar även risken för rötskador.

Formbara – Individuellt anpassningsbara Vridfönster

Fönster24sju.se fönster har mycket bra isolerande egenskaper. Fönstret kan fås helt i trä eller med en aluminium beklädd utsida som gör fönstret näst intill underhållsfritt. Som standard är fönstret vitmålat men kan även fås i laserade eller andra kulörer mot tillägg. Aluminium utsidan är som standard vit men har 8 olika kulörer som tillval utan pristillägg. Mot pristillägg kan kulörer ur RAL och NCS skalorna väljas. Vridfönster är vårt mest populära fönster, då det kan anpassas till olika hustyper. Detta kan göras med hjälp av genomgående poster eller med hjälp av utanpåliggande spröjs/poster. Finns även som mellanliggande i glaspaketet. Till vitmålade trä fönster levereras spröjsen i pvc, till aluminiumbeklädd utsida är spröjs och poster i aluminium. Spröjs är alltid monterat på fönstret vid leverans.

Träfönster modeller, profiler, glas och utrustning

Säkerhet, energieffektivitet och bullerskydd – träfönster klarar med bravur av de viktigaste uppgifterna ett modernt fönster ska klara av. Oavsett om det gäller meranti, furu, ek, lärkträd eller eukalyptusträd så uppfyller det stora urvalet av träprofiler både byggnadsmässiga och utseendemässiga krav. Med en bra värmeisolering genom det naturliga materialet är trä än idag mycket välanvänt som byggmaterial till dörrar och fönster. Tillsammans med passande handtag, beslag och andra tillbehör så får du då moderna träfönster, som inte lämnar något annat att önska.

Individuell anpassning av träfönster

Fönster idag ska inte bara klara av rent byggmässiga uppgifter. De präglar fasaden med sitt utförande och behöver därför avspegla stilen hos den som bor i huset. Med hjälp av de mest varierande färger och dekorer från RAL du kan tänka dig kan du förverkliga personliga designidéer och med spröjs och överfönster sätter du en extra accent på utformningen. Det kanske viktigaste kriteriet – energieffektiviteten är också mycket relevant.

Produktfamilj

Flex Fönster

Produkttyp

Fönster

Öppning

Utåtgående

Impregnering

EN 942 Impregnerad Flowco Rolls vattenbaserad skyddsmedel Induline

Modulmått

Avdragsmått från modul
Bredd -20 mm
Höjd -20 mm

Karmdjup

106 mm

Ljudvärde

Rw 33dB

Ytbehandling Insida

Trä

Ytbehandling Utsida

Trä

Hängningsbeslag

ASSA Allswing

Stängningsbeslag

FIX Spanjolett 5600 eller liknande

Handtag

Hoppe Tokyo F1

Karmhål

Förborrat Ø 16/14mm

Tätningslist

Silikongummi tätningslist med två kammare. (Färg: grå)

Glaslist

Glaslist av trä, pvc eller aluminium

CE-märkning

Ja

Specialmått

Ja

Kombination

Ja

1. Garanti

Under förutsättning att anvisningar om lagring, montering, skötsel och underhåll följs lämnar SFL garanti i enlighet med ABM 92, §17 enligt följande: ”Om inte annat föreskrivs i övriga avtalshandlingar ansvarar säljaren för fel i varan som framträder inom två år från varans avlämnande. Har varan levererats till ett projekt för vilket slutbesiktning skall ske, räknas angiven tid från den dag projektet blivit godkänt. Säljaren är inte ansvarig enligt första stycket om han gör sannolikt att felet beror på en olyckshändelse eller jämförlig händelse, bristfällig lagring, hantering eller montering av varan eller på annat förhållande som kan hänföras till köparen”.
För fönster i icke slutbesiktigade byggnadsobjekt räknas denna garantitid från fakturans datum. För fönster i objekt som slutbesiktigats gäller datum för slutbesiktning.

2. Garantins omfattning

Under förutsättning att SFL:s anvisningar om lagring, montering, skötsel och underhåll följs*, lämnar SFL tio års garanti i Sverige på i fabrik ytbehandlade och glasade fönster och fönsterdörrar med isolerglas. Garantin har följande omfattning:

 • Mot rötskador i fönstrets virkesdelar
 • Mot kondens mellan glasen i isolerrutor
 • På fönstrets och beslagens funktion.

I enlighet med krav i gällande Nybyggnadsregler BFS.

3. Garantiförutsättningar

 • För annan kulör än vit, frånsäger sig SFL allt ansvar för kulörens ljusbeständighet och för skador som kan uppstå genom ökad värmeabsorption.

För att garantin skall gälla krävs:

 • Att fönstret levererats, lagrats, monterats och underhållits enligt SFL:s anvisningar och TMF:s skrift ”Fönster och ytterdörrar, projektering, montering, skötsel och underhåll”
 • Att fönstret ej använts på onormalt sätt eller utsatts för yttre åverkan och därvid skadats eller att det reparerats eller ändrats av annan än SFL:s servicepersonal
 • Att på fönstret fastsatt kontrollmärke ej avlägsnats eller övermålats

5. Garantiåtagande

Garantin innebär att SFL avhjälper sådant fel på fönstret som omfattas av garantin enligt ovan. Felet kan avhjälpas antingen genom reparation av befintligt fönster, utbyte av felaktig komponent i fönstret eller utbyte av hela fönstret. Garantin omfattar ej kostnader för eventuella lyftanordningar eller byggnadsställningar, som är nödvändiga för reparation eller utbyte av fönster.
* Det är av största vikt att SFL:s anvisningar för hantering, skötsel och montering följs noga för att garantierna skall gälla. Angående montering, notera särskilt att användning av fogskum eller liknande inte är tillåten. Inga garantier gäller för någon produkt från SFL om fogskum använts vid montage!
** Rötskyddsgaranti gäller ej obehandlade produkter.