Pivåhängt Takfönster Singelmontage VELUX

Gör det lättare att vädra och få in frisk luft med ett pivåhängt takfönster från Velux. Ett pivåfönster är enkelt att manövrera även om det finns möbler placerade rakt under det. Den innovativa griplisten gör att fönstret kan monteras lägre än ett topphängt takfönster. Pivåhängda takfönster rekommenderas om du ska ha fönster till rum där det är lågt i tak eller vill ha en bättre utsikt över omgivningarna.

För andra kombinationer vänligen kontakta oss för en lösning och prisförslag.

 • Varumärke: Velux

Dimensioner

Utförande

Tillval

Kommentar

Berörs du av kraven på säkerhetsglas?

Vid uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintlig byggnad ska glasytor som är oskyddade utformas så att risken för personskador begränsas.

Regler för glas i byggnader (PDF, 0,6 MB)
 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  Ca 1-6 veckor

 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  Ca 1-6 veckor

6 818.93 kr
7 705.00 kr (inkl. moms)
Börja anpassa

Skickas från fabrik
Ca 1-6 veckor

10 Års Garanti VELUX VELUX ger dig 10 års garanti på fönster, inträckningsplåtar och isolerrutor. CE Märkning VELUX CE Märkning
VELUX produkter har tillverkats, testats och kontrollerats i enlighet med relevant europeisk standard.
3 Års Garanti VELUX På gardiner, markiser samt elektriska tillbehör är garantitiden 3 år. PEFC Certifierad VELUX PEFC Certifierad
VELUX takfönster är från uthålligt brukade skogar och kontrollerade ursprung. ww.pefc.org
Ytbehandling

Vitmålad Furu NCS S0500-N
Vit Everfinish NCS S0500-N
Klarlackat furu

Intäckningsplåt

För profilerat yttertak
För slätt yttertak
För falsat/bandtäckt tak

Glas

2-Glas (70) U-Värde: 1,3 – Laminerad inre ruta, härdad yttre ruta
3-Glas (68) U-Värde: 1,1 – Laminerad inre ruta, härdad yttre ruta med antidagg-beläggning. Ger ett bättre U-värde.
3-Glas (66) U-Värde: 1,0 – Laminerad inre ruta, härdad yttre ruta med Easy-to-clean beläggning och antidagg-beläggning.

Öppnas

Utåtgående

Karmdjup

105 mm

Ljudreduktion

35, 37 dB

Taklutning

15-90 grader °

Egenskaper

Ventilationsklaff med damm- och insektsfilter – släpper in frisk luft i rummet när fönstret är stängt.
Pivåhängt takfönster manövreras med ventilationsklaffen (spaltventil, sitter i ovankant).
Friktionsfjädrar – underlättar manövreringen.
Fönsterbågen kan roteras 180° inifrån – för enkel och bekväm rengöring.

INTEGRA (230V)

Det pivåhängda takfönstret är en klassisk och mångsidig konstruktion i furu av hög kvalitet, som kan fås med invändig yta av vitmålad furu (GGL) eller vit Everfinish (GGU). VELUX INTEGRA® takfönster, solskydd och tillbehör använder radiofrekvensteknik och är fullt programmerbara. De kan manövreras med en kontrollenhet med pekskärm var som helst i huset. Idealiskt för platser utom räckhåll eller för den där lilla extra bekvämligheten.

INTEGRA SOLAR

VELUX INTEGRA® Solar takfönster har samma egenskaper som de elektriska VELUX takfönster. En inbyggd solcell laddar det inbyggda batteriet automatiskt. Solcellen laddar i alla väder, under dagtid. Detta ger ström till manövrering.

Det pivåhängda takfönstret är en klassisk och mångsidig konstruktion i furu av hög kvalitet, som kan fås med invändig yta av vitmålad furu (GGL) eller vit Everfinish (GGU). Det behövs inget eluttag, vilket gör monteringen ännu snabbare och enklare. Det passar för montering i taklutningar mellan 15° och 90°.

VELUX solskydd kan monteras invändigt tillsammans med antingen VELUX solcellsdrivna markiser eller jalusier på utsidan och kan fortfarande manövreras från takfönstrets kontrollenhet.

Garanti

10 års VELUX garanti på takfönster och intäckningsplåtar.
3 års garanti på solskydd, jalusier, markiser och elektronik.

Denna produkt är en VELUX produkt och leveranstiden skiljer sig beroende på vad man beställer. Normalt utan tillval som förlänger leveranstiden är den 5-10 arbetsdagar. Exempel på tillval som förlänger leveranstiden är utvändig beklädnad i Aluminium i koppar färg, leveranstiden förlängs då med 2 veckor.

Fraktkostnader tillkommer. För leveranser gäller transport fram till angiven adress på körbar väg för fullstor lastbil. Fast landförbindelse krävs. Då varorna är klara för leverans kontaktas du av speditören för överenskommelse av leveransen till dig. Det är viktigt att du planerar mottagandet av leveransen i tid. Vi förutsätter farbar väg fram till leveransadressen med 24m lastbil & släp, fri höjd 4,5m. Det är chauffören som avgör om vägen är farbar. Kontrollera godset tillsammans med chauffören. Vi förutsätter att du hjälper chauffören att lossa godset. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig extra kostnader som uppkommer vid avlastning. Köparen ombesörjer vid behov av tyngre och större fönster/dörrar bärhjälp/lossning (t.ex hjullastare, kranbil eller dylikt) från lastbil till avställningsplatsen. På de orter som vår transportör inte trafikerar kommer godset till närmaste godscentral. De kontaktar dig då godset anlänt så att du själv kan avhämta på godscentralen. Tiden som det tar för vår leverantör att köra ut varorna till dig, beror på hur leveransen stämmer överens med deras turbilar. Den tid vi anger på vår orderbekräftelse är när varorna skickas ifrån oss.

OBS! Tänk på att uppge ett telefon-/mobilnummer som vi eller speditören alltid kan nå dig på för att kunna avisera och köra ut varorna till dig! Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som inte lösts ut från posten.

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen.

Priset på frakten visas som en delsumma på den förgenererade offerten vid utcheckningen i kassan och är sedermera inkluderad i totalpriset. Hjälp i form av hjullastare eller truck fordras vid lossning av lyftgliddörrar och större fönsterpartier. Köparen bekostar och ansvarar för detta.

OBS! Ordrar med produkter från olika fraktklasser är det den dyraste fraktklass som sätts.

Fraktskador

Köpare måste kontrollera alla produkter vid leverans för eventuella transportskador innan produkterna kvitteras i mottagandet. Om det är skador på varorna eller saknas produkter som står på fraktsedeln, ska detta omedelbart noteras på fraktsedeln. Vid en ”ren” underskrift av leveransen bortfaller reklamationsrätten.

Den beräknade leveranstiden står i orderbekräftelsen. Priserna är med förbehåll för force majeure som beror av lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet. Förseningar på grund av force majeure ger inte köparen rätt att häva avtalet. Oavsett vad det står i avtalet, räknas alltid leveranstiden från den tidpunkt då fönster24sju.se har fått svar på alla tekniska frågor, och betalningen är registrerad. Om leveransen skjuts upp på köparens begäran eller på grund av vägran att betala varorna, debiteras köparen en eventuell lagerkostnad. Om leverans sker senast 4 veckor efter den estimerade leveranstiden, betraktas varan som rättmätigt levererad.

Leveransförsening

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt eller vår leverantörs lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen. Om leveranstiden är av väsentlig betydelse har ni som kund rätt till att häva köpet utan kostnad. Detta gäller ej vid beställningsvaror. Leveransinformation finns via kontakt med Fönster24sju.se. Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) kompenserar ej för aviserade leveransförseningar.

Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått undertransporten. Fönster24sju.se kompenserar ej för merkostnader i samband med avbokning av hantverkare eller övriga kostnader i samband med leverans.

Se vidare Force Majeure

Force Majeure

Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) och våra leverantörer är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar eller försenar fullgörandet. Som befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, elavbrott, sabotage, olyckshändelse, förseningar i leveranser från underleverantörer, omfattande produktionsstörningar eller jämförbara händelser utanför vår kontroll.

10 Års garanti på VELUX takfönster.

3 Års garanti på VELUX solskydd.

Läs mer om VELUX garantier

VELUX inspirationsbroschyr
VELUX produktguide & prislista
VELUX solskydd
VELUX takfönster för platta tak
VELUX spacemakers
VELUX automatik & tillbehör
VELUX Snö och is
VELUX Monteringsanvisningar Pivåhängt
VELUX Monteringsanvisningar Topphängt
VELUX Monteringsanvisningar Solskydd
VELUX Monteringsanvisningar Tillbehör
VELUX Monteringsanvisningar Cabrio
Reklamationsbedömning