Cabrio Singelmontage Takbalkong VELUX

Velux Cabrio® takbalkong är en snygg och stadig lösning som gör att du får mer luft och ljus i ditt hem. Den övre delen är ett topphängt takfönster som öppnas utåt och den nedre delen fälls ut till en inglasad takbalkong med sidoräcken. Fönstret i balkongen följer husets taklinje då den är stängd. Du får helt enkelt ett takfönster som kan förvandlas till en balkong på några sekunder. Velux Cabrio takbalkong kan monteras på tak med 35-53 graders lutning.

För andra kombinationer vänligen kontakta oss för en lösning och prisförslag.

 • Varumärke: Velux

Dimensioner

Utförande

Tillval

Kommentar

Berörs du av kraven på säkerhetsglas?

Vid uppförande av ny byggnad och vid ändring av befintlig byggnad ska glasytor som är oskyddade utformas så att risken för personskador begränsas.

Regler för glas i byggnader (PDF, 0,6 MB)
 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  Ca 1-6 veckor

 • Delbetala:
  Från - kr per månad
 • Skickas från fabrik
  Ca 1-6 veckor

27 116.40 kr
30 640.00 kr (inkl. moms)
Börja anpassa

Skickas från fabrik
Ca 1-6 veckor

Öppna din värld

VELUX CABRIO® takbalkong öppnas på några få sekunder och ger din bostad en plats i solen. Ditt hem får mer luft och ljus och en fantastisk utsikt. VELUX CABRIO® takbalkong följer taklinjen när den är stängd. VELUX CABRIO® kan monteras i en taklutning mellan 35°-53° grader.

Perfekt för vindsvåningar. Gör så att rummet känns större!

10 Års Garanti VELUX VELUX ger dig 10 års garanti på fönster, inträckningsplåtar och isolerrutor. CE Märkning VELUX CE Märkning
VELUX produkter har tillverkats, testats och kontrollerats i enlighet med relevant europeisk standard.
3 Års Garanti VELUX På gardiner, markiser samt elektriska tillbehör är garantitiden 3 år. PEFC Certifierad VELUX PEFC Certifierad
VELUX takfönster är från uthålligt brukade skogar och kontrollerade ursprung. ww.pefc.org
Ytbehandling

Vitmålad Furu NCS S0500-N
Klarlackat furu

Intäckningsplåt

För profilerat yttertak
För slätt yttertak

Glas

3-Glas (66) U-Värde: 1,2 – Laminerad inre ruta, härdad yttre ruta med Easy-to-clean beläggning och antidagg-beläggning.

Öppnas

Utåtgående

Taklutning

Mellan 35° och 53°

Manövrering

Fönstret manövreras manuellt med hjälp av handtaget i nedredelen av takfönstret, som ett vanligt topphängt fönster. Med griplisten i fönstrets överkant kan det övre fönstret roteras 180° , för en enkel fönsterputsning.

Egenskaper

VELUX CABRIO® är lämplig för takvåningar och vindsvåningar – eller i andra rum med rätt förutsättningar och där man vill komma ut i det fria.

Max 3 VELUX CABRIO® kan monteras bredvid varandra.
Öppnas enkelt i alla lägen upp till 45°.
Kan användas som nödutgång.
Vitmålad furu som skyddas mot smuts och fukt av den vattenbaserade färgen.
Kan kombineras med topphängda takfönster (GPL) och kombinationsfönster fast (GIL).
Övre fönstret kan även roteras 180° för enkel fönsterputsning.
Finns i SOLO 7 paket (komplett ut- och invändigt) och SOLO 2 paket (komplett utvändigt och diffussionsspärr).
3 glasruta med ett U-värde på 1,00 (norm EN ISO 12567-2).
VELUX solskydd och gardiner kan enkelt eftermonteras.
Standard pivåfunktioner med ventilationsklaff (spaltventil)

Garanti

10 års garanti på VELUX Takfönster och intäckningsplåtar.
3 års garanti på VELUX solskydd, jalusier, markiser och elektronik.

Denna produkt är en VELUX produkt och leveranstiden skiljer sig beroende på vad man beställer. Normalt utan tillval som förlänger leveranstiden är den 5-10 arbetsdagar. Exempel på tillval som förlänger leveranstiden är utvändig beklädnad i Aluminium i koppar färg, leveranstiden förlängs då med 2 veckor.

Fraktkostnader tillkommer. För leveranser gäller transport fram till angiven adress på körbar väg för fullstor lastbil. Fast landförbindelse krävs. Då varorna är klara för leverans kontaktas du av speditören för överenskommelse av leveransen till dig. Det är viktigt att du planerar mottagandet av leveransen i tid. Vi förutsätter farbar väg fram till leveransadressen med 24m lastbil & släp, fri höjd 4,5m. Det är chauffören som avgör om vägen är farbar. Kontrollera godset tillsammans med chauffören. Vi förutsätter att du hjälper chauffören att lossa godset. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig extra kostnader som uppkommer vid avlastning. Köparen ombesörjer vid behov av tyngre och större fönster/dörrar bärhjälp/lossning (t.ex hjullastare, kranbil eller dylikt) från lastbil till avställningsplatsen. På de orter som vår transportör inte trafikerar kommer godset till närmaste godscentral. De kontaktar dig då godset anlänt så att du själv kan avhämta på godscentralen. Tiden som det tar för vår leverantör att köra ut varorna till dig, beror på hur leveransen stämmer överens med deras turbilar. Den tid vi anger på vår orderbekräftelse är när varorna skickas ifrån oss.

OBS! Tänk på att uppge ett telefon-/mobilnummer som vi eller speditören alltid kan nå dig på för att kunna avisera och köra ut varorna till dig! Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som inte lösts ut från posten.

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen.

Priset på frakten visas som en delsumma på den förgenererade offerten vid utcheckningen i kassan och är sedermera inkluderad i totalpriset. Hjälp i form av hjullastare eller truck fordras vid lossning av lyftgliddörrar och större fönsterpartier. Köparen bekostar och ansvarar för detta.

OBS! Ordrar med produkter från olika fraktklasser är det den dyraste fraktklass som sätts.

Fraktskador

Köpare måste kontrollera alla produkter vid leverans för eventuella transportskador innan produkterna kvitteras i mottagandet. Om det är skador på varorna eller saknas produkter som står på fraktsedeln, ska detta omedelbart noteras på fraktsedeln. Vid en ”ren” underskrift av leveransen bortfaller reklamationsrätten.

Den beräknade leveranstiden står i orderbekräftelsen. Priserna är med förbehåll för force majeure som beror av lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet. Förseningar på grund av force majeure ger inte köparen rätt att häva avtalet. Oavsett vad det står i avtalet, räknas alltid leveranstiden från den tidpunkt då fönster24sju.se har fått svar på alla tekniska frågor, och betalningen är registrerad. Om leveransen skjuts upp på köparens begäran eller på grund av vägran att betala varorna, debiteras köparen en eventuell lagerkostnad. Om leverans sker senast 4 veckor efter den estimerade leveranstiden, betraktas varan som rättmätigt levererad.

Leveransförsening

Vi skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt eller vår leverantörs lager. Om leveransförsening uppkommer tar Fönster24sju.se kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen. Om leveranstiden är av väsentlig betydelse har ni som kund rätt till att häva köpet utan kostnad. Detta gäller ej vid beställningsvaror. Leveransinformation finns via kontakt med Fönster24sju.se. Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) kompenserar ej för aviserade leveransförseningar.

Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått undertransporten. Fönster24sju.se kompenserar ej för merkostnader i samband med avbokning av hantverkare eller övriga kostnader i samband med leverans.

Se vidare Force Majeure

Force Majeure

Skandinaviska Fönsterlösningar AB (fönster24sju.se) och våra leverantörer är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar eller försenar fullgörandet. Som befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, elavbrott, sabotage, olyckshändelse, förseningar i leveranser från underleverantörer, omfattande produktionsstörningar eller jämförbara händelser utanför vår kontroll.

10 Års garanti på VELUX takfönster.

3 Års garanti på VELUX solskydd.

Läs mer om VELUX garantier

VELUX inspirationsbroschyr
VELUX produktguide & prislista
VELUX solskydd
VELUX takfönster för platta tak
VELUX spacemakers
VELUX automatik & tillbehör
VELUX Snö och is
VELUX Monteringsanvisningar Pivåhängt
VELUX Monteringsanvisningar Topphängt
VELUX Monteringsanvisningar Solskydd
VELUX Monteringsanvisningar Tillbehör
VELUX Monteringsanvisningar Cabrio
Reklamationsbedömning