Aluminiumklädda träfönster

Trä/aluminiumfönster tar fram känslan inomhus och skyddar utomhus

Det är vanligt att man klär in träfönstret med en aluminiumbeklädnad för att få längre hållbarhet och en mer underhållsfri yta. Ett aluminiumbeklätt träfönster är i grunden ett träfönster med en aluminiumprofil lagd på utsidan. Det har blivit ett attraktivt alternativ med aluminiumbeklädda träfönster för många, då det plockar det bästa av två världar, trä för ombonad inomhuskänsla och aluminium för den stilsäkra och hållbara utomhusprofilen. Ramen behöver då nämligen inte underhållas, och håller länge mot väder och vind. Detta skapar en enklare vardag helt enkelt.

Så här är ett trä-alu fönster uppbyggt

Mellan trädelen och aluminiumramen finns en luftspalt, så att träet inte förstörs. Den är viktig för att säkra luftningen av träet. Utsidan får därmed en skyddande yta, medan känslan av trä finns kvar på insidan.

En av våra mest populära fönsterlösningar

På fönster24sju.se kan du få aluminiumprofilen i en mängd olika varumärken, färger och designalternativ. Våra populära Flex-serie erbjuder det bästa inom just trä-alu fönsterlösningar.  Dem är dessutom näst intill underhållsfria!

Bra ur hållbarhetssyn

Hållbarheten är också väldigt god när dessa två material används tillsammans, vilket gör att fönstret inte behöver bytas ut på väldigt länge om det sköts rätt. Dessutom blir isoleringsförmågan något bättre med en aluminiumprofil på träfönstret. Det gör att mindre energi i allmänhet krävs för att hålla huset varmt och ombonat. Det i sig är mycket miljösmart, och även smart för den egna plånbokens skull.

Utseende

Våra väl utvalda aluminiumbeklädda fönster är lika tilltalande som ett regelrätt träfönster. Dessutom håller de fräschören betydlig längre, vilket höjer hela intrycket av din husfasad.

Att välja aluminiumbeklädda träfönster

Fönster som är tillverkade i trä och beklädda med aluminium är ofta ett prisvärt alternativ vid ett fönsterbyte. Fördelarna är många. Aluminiumbeklädda träfönster är särskilt användbara som fönster på platser som är extra utsatta för väder och vind.

Det kan gälla fönster på hus nära vatten, den norra sidan på huset, eller på vindutsatta platser, där träkänslan ska bevaras med hållbarheten också är viktig. Hur funktionellt fönstret är i det enskilda fallet beror däremot inte enbart på materialet runt själva glaset. Glaset i sig, öppningsmetodiken, brandsäkerheten, låsmöjligheter och många andra faktorer spelar också in i valet av fönster. När du väljer Flex fönster har du fina möjligheter att skapa den ultimata fönsterlösningen för just dina behov.

Här ser du våra aluminiumbeklädda träfönster!

Trä/aluminiumfönster från Nordans Ntech