Överkantshängda fönster/källarfönster

I Sverige använder vi främst överkantshängda fönster i källaren men också i garageutrymmen. Många använder dessutom denna smarta lösning på mindre fritidshus eller i trängre utrymmen som förråd. Hos oss på fönster24sju.se hittar du överkantshängda fönster från flera varumärken som är kända för sin höga kvalitet och prisvärda lösningar.

Fönster anpassade efter dina behov och önskemål

Precis som med andra fönster finns överkantshängda fönster i olika material på karm och ram. Du kan exempelvis välja bland trä och trä-aluminium och det finns fönster med olika antal glas. Fönstren är i regel standardvita, men går att få även i andra färger. Välj ett fönster som passar i materialval med övriga fönster på ditt hus.

Överkantshängda fönster är ditt perfekta val till källarfönster och garagefönster

Våra överkantshängda fönster passar utmärkt som källarfönster och garagefönster. Källare och garage brukar i normala fall vara en bit under marknivå vilket betyder att man i många fall behöver placera källarfönster ganska högt upp mellan marken och första våningen för att kunna ta del av det naturliga ljuset utanför. Källare, förråd, tvättstugor och garage är vanligtvis relativt trånga sett till utrymme och behöver ett smidigt och lättskött fönster. Våra överkantshängda fönster är som beskrivet ovan mycket lättskötta i och med deras aluminiumbeklädnad. Dessa typer av källarfönster öppnas utåt vilket är det vanligast förekommande öppningssättet för fönster som sitter i dessa typer av utrymmen.

Se utbudet av överkntshängda garage-, förråds- och källarfönster här…