Kipp-dreh fönster – kvalitet och prestanda för den svenska marknaden

Kipp-Dreh är en av de vanligaste funktionerna för fönsterlösningar i Europa, och är synonymt med enkel betjäning. Vi har valt NorDan Group som leverantör av våra fönstertyper med Kipp-dreh funktionen.

Kipp-dreh fönster – när du vill ha en flexibel fönsterlösning.

Kommer från tyskan och översätts enklast till ”Vrid och vänd”. Möjliggör att man kan öppna ett fönster på två håll. KIPP-DREH = Vrid handtaget kvarts varv för att öppna fönstret för vädring (bottenhängt) och vrid ett halvt varv för att öppna hela fönstret (sidohängt) Det är alltså 2 olika öppningar i fönstret. Fönstret går att få i många olika utföranden och profiler. Kipp-Dreh-fönster kan också förses med dolda gångjärn. Kipp-Dreh fönstret går även att få i Passivutförande och får då ett U-värde på 0.72 W/m²K.

Näst intill underhållsfri för lättare fönsterskötsel och vardag

Materialvalet och profilernas utformning är speciellt anpassade för att klara av det svenska klimatet med stora temperaturväxlingar och varierande årstider. uPVC-serien är näst intill underhållsfri och passar dig som söker en enkel vardag. Serien innehåller även ett brett utbud av spännande tillval och alternativ. Allt för att du skall få just den funktion du söker för en problemfri vardag.

Kipp-dreh fönster från marknadsledande företag

NorDan AB ingår i NorDan Gruppen, en av Skandinaviens största dörr och fönsterproducenter. I över 90 år har NorDan levererat marknadsledande lösningar för fönster och dörrar, kännetecknade av kvalitet och innovation. På NorDan jobbar totalt 1600 anställda och koncernen har en årlig omsättning på cirka 2,3 miljarder kronor.

Se NorDans serie med Kipp-dreh fönster från uPVC här…