Fasta fönster

Endast karm och glas i ett stycke

Fasta fönster är populärt att använda i exempelvis uterum men är även en uppskattad arkitekturdetalj. Det speciella med den här typen av fönster är att de saknar fönsterbågar och att dess glas är fastsatt direkt i fönsterkarmen. Utan fönsterbågar släpper fasta fönster in ännu mer ljus i rummet, vilket gör att du kan njuta lite extra av det rikliga ljusinsläppet i ditt uterum även under de mörkare årstiderna.

Ökad energieffektivitet med fasta fönster

Moderna isolerglas i två-glas eller tre-glasutförande minskar fönstrets totala värmeförlust. Detta eftersom ädelgaser, som till exempel argon eller krypton, finns i glasens mellanrum. EU har en energisparpolitik som har anpassats och det högst tillåtna U värdet ligger för närvarande på 1,3 W/(m²K), vilket ett modernt treglasfönster klarar galant då u värdet för själva glaset vanligen ligger mellan 0,5-0,7 W/(m²K).


Fasta fönster gör inte avkall på flexibilitet och design

Våra fasta fönster är tillverkade i stabilt trä-/aluminium, klassiskt trä eller lättskött PVC, vilket möjliggör att den personliga smaken och behoven inte kommer till korta vad gäller storlek,
form eller material.

Rätt glas för rätt känsla och funktion

För få en så hemtrevlig boendemiljö som möjligt är det viktigt att välj rätt typ av glas. På fönster24sju.se finns ett brett sortiment av glastyper att välja mellan som passar fasta fönster till ett bra pris. Det finns även ett brett urval av tillval och tillbehör. Våra fönster i fast utförande finns tillgängliga i en rad olika färger, allt från standardvit till olika färger och lasyrer. Läs mer om detta inom respektive kategori. En populär serie för denna fönstertyp är våra Flex fönster.

Fasta fönster i trä eller trä-aluminium

Här möts den varma inomhuskänslan med det praktiska och eleganta. Trä på det fasta fönstrets insida ger den där speciellt varma och mysiga inomhusmiljön som träfönster ger. På utsidan ger aluminiumhöljet fönstret ett elegant och modernt yttre samtidigt som träet skyddas mot vind och väder. Till alla våra trä-/aluminiumfönster finns ett stort utbud av extrautrustning och dessutom kan träslag och färg väljas efter ditt önskemål. De flesta av våra fasta fönster är framtagna speciellt för den svenska marknaden och vårt stränga klimat. Detta gör att det är härdiga och kräver minskat underhåll.

Se utbudet av fasta fönster här…