VINTERKAMPANJ - FUNKTION PVC - T.O.M. 31 JANUARI 2019

  • Cabrio Singelmontage Takbalkong VELUX

  • Pivåhängt Takfönster Singelmontage VELUX

  • Topphängt Takfönster Singelmontage VELUX

Takfönster från VELUX

Som husägare har du säkert funderat på hur du kan ge dina rum en ny karaktär eller hur du kan bygga ut vindsrummet för att få mer plats i huset. Genom att välja VELUX takfönster är det möjligt att förnya ett rum och få mer dagsljus inomhus.

Sovrummet i takvåningen

För att du ska kunna sova gott och vakna utvilad är en modern fönsterlösning, som kombineras med högkvalitativ glasning och förstaklassig energiinsparning, första steget i rätt riktning. Den här lyxen kan du förverkliga med INTEGRA Elektro-pivotfönster GGU CK02 007321 från VELUX, som kan utrustas med motor, styrning, regnsensor och fjärrstyrning via funk. Fönster och jalusier kan öppnas och stängas automatiskt som man önskar. Funkstandarden io-homecontrol ser till att alla elektriska punktställen är förbundna. Med ENERGY-STAR glasskivan är även systemet anpassat för passivhus.

Den 5-stjärniga utrustningen erbjuder värmeisolering liksom buller- och värme-skydd och dessutom försvinner organisk smuts på glasskivan självmant genom att brytas ner under UV-strålningen från solen. De här VELUX takfönstren finns i materialen trä och i pvc.

VELUX takfönster till barnrummet

Ofta byggs vindsvåningen ut när barn kommer in i familjen eller de äldre barnen börjar längta efter ett eget rike att dra sig tillbaka till. Här passar det ypperligt att montera in till exempel det pivå-topphängda fönstret GPL som kan öppnas steglöst. Det öppna fönstret har en stor öppningsvinkel på 45 grader, så kan barnen njuta av en vacker utsikt och får in tillräckligt med dagsljus. Handtagen för att öppna fönstret placeras i nedre kant på fönsterkarmen för att underlätta öppnandet och stängandet.

För monteringen av VELUX innefoder är modellerna seriemässigt förberedda för anpassning för passivhus. Självklart har även dessa det 5-stjärniga utförandet för den naturliga rengöringseffekten. Anti-regnljudseffekten ser till att dina barn sover gott även när det regnar ute.

Ditt nya home office under taket

När man planerar sitt nya home office ska man komma ihåg att man är som effektivast när man jobbar i dagsljus. VELUX pivåt-topphängda fönstret GPL CK04 4059 i natur furu med en öppningsvinkel på 45 grader och integrerad vädringslucka liksom luftfilter kan öppnas maximalt. Tillbehörsbärande element och markislådor är seriemässigt med liksom även utrustning för ett högre hagelskydd.

Vardagsrummet

Vardagsrummet är den naturliga samlingspunkten för familj och vänner. Det kan ses som medelpunkten i huset. De olika användningsområdena ställer olika krav på till exempel belysningen. Även storleken av rummet påverkar ifall man behöver takfönster. Mörkare delar av vardagsrummet kan piffas upp med takfönster. För ett optimalt utnyttjande av dagsljuset och för att få in friskluft passar systemet ”OPEN Air” GDL CABRIO. Genom att öppna det här VELUX fönstret får man en frihetskänsla. Det passar bäst att montera på ett tak med en lutning på 35-53 grader.

”Takfönster passar i varje rum!”

Välj rätt takfönster för badrummet

Badrummet används i dag till mycket mer än tidigare. I dag används badrummet även för avkoppling och för att ladda batterierna hemma. Då krävs att solens energirika strålar släpps in i badrummet. Takfönstrets ram kan antingen vara av plast eller trä – GGU/GGL.

Takfönstret kan även erhållas i motoriserad version med fjärrkontroll. Det finns även solcellsdrivna fönster som ger dig full fjärrstyrning utan kabeldragning. Regnsensor – automatisk stängning vid regn.

Alla nya elektriska och solcellsdrivna produkter från VELUX använder den senaste radiofrekevens teknologin som är kompatibel med io-homecontrol® standard.

Ytterligare en funktion och säkerhet är att VELUX takfönster kan användas som rökgas ventilation. Om detta system väljs erfordras styrsystem KFX 100 och motordriften för detta levereras monterad.

Med CE-märkning enligt DIN EN 12101-2 möts de ökade kraven på aerodynamisk utformning och öppningsområde. För att uppnå detta måste den medföljande vindavvisande plåten monteras på fönstret.

Det yttre höljet av VELUX takfönster är av lackerad aluminium och kan väljas i följande versioner:

  • Grå Aluminium
  • Koppar
  • Zink
  • och RAL Färger (förutom metallic och pärleffekt)

Den kompletta lösningen

Alla Velux takfönsterlösningar garanterar optimal värmeisolering och hjälper till att undvika kondens. Med en ny slankare design med smalare ramar och greppskenor ökar fönstret ljusinsläpp. Som tillbehör finns bland annat solskydd i olika dimensioner.

Att byta ut ett befintligt takfönster mot ett nytt görs oftast på en arbetsdag och ger ditt rum en helt ny look. Vill du släppa in dagsljuset genom ditt platta tak in i t ex ditt vardagsrum, kök eller hall?

Nu finns det en produkt som går att montera i tak som lutar från 0° till 15°. Dessutom kan du välja till elektrisk betjäning. Produkten går att montera i såväl nybyggnation som vid renovering. VELUX Takfönsterkupol finns i 8 olika storlekar och i två varianter; en elektriskt öppningsbar VELUX INTEGRA® eller en fast variant.

Till den elektriskt betjänade kupolen medföljer en regnsensor, och det är möjligt att reglera ljusinfallet genom att installera en plisségardin som styrs elektriskt. Med ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen kan du placera gardinen i den position du önskar.

finns det något vi kan hjälpa dig med?

Vi svara gärna på dina frågor via telefon, email, i chatten nere till höger eller via vårt kontaktformulär

Fina fönster och bra leverans med bra support, tack!

Jonas

Åkersberga

Kanon support vid beställning! Ni är verkligen 24/sju

Susanne

Västerås

Mycket bra hjälp vid val av material. Gjorde min dag enklare!

Kjell

Lerum

Trots mina specialmått på gammalt hus, löste ni det utan problem!

Pernilla

Växsjö