VINTERKAMPANJ - FUNKTION PVC - T.O.M. 31 JANUARI 2019

beställningsvaror

Tanum fönster beställningsvara – tillverkas på beställning leveranstid ca 6 veckor

lagervaror

Tanum fönster lagervaror – lagersortiment
skickas inom 2-5 arbetsdagar.

TANUM FÖNSTER

Tanum har utvecklats ur det fönstersortiment de erbjudit kunder under nära sextio år. I konstruktionen har utgått från den vanligaste standarden för snickare i Sverige och fönstren finns både som vridfönster, sidohängda, överhängda och fasta fönster. När det gäller profileringen på fönsterbåge och karm finns två olika utseenden: rundad och vinklad. Vilken av dem du ska välja beror på huset där fönstren ska sitta – och din egen smak.

Tanum-serien

Tanum är ett svenskt och rejält träfönster. Det har klassisk form, alla moderna funktioner och står för den i särklass största delen av vår tillverkning.

Isolerglaskassett med tre skikt och energi- beläggning är standard. Mellan glasen använder vi argongas, som isolerar bättre än vanlig luft. Istället för en traditionell metallist mellan glasen använder vi varmkant, som effektivt skiljer kyla och värme åt. Tanum har enkelbåge. Det betyder att det inte

går att öppna mellan glasskikten som på gammaldags, kopplade bågar. Risken för damm eller smuts mellan glasen blir därmed obefintlig – och du får bara två sidor att putsa! Genom att välja rundad eller vinklad profil, postar, spröjs och färger får du ditt personliga fönster. Vårt standardsortiment är dessutom mycket generöst då det gäller bredder och höjder.
Alla Tanum går att beställa med en utvändig aluminiumbeklädnad som gör fönstren extra tåliga.

Tanums två profiler

När det gäller profileringen på fönsterbåge och karm finns två olika utseenden:
rundad och vinklad. Vilken av dem du ska välja beror på huset där fönstren ska sitta – och din egen smak förstås.

Rundad profil

Den rundade profilen har varit ett kännemärke för Tanum under decennier. Med sin mjuka form ger den fönstret ett klassiskt och behagligt intryck. Allra bäst passar rundad profil i ett äldre hus med traditionell stil.

Vinklad profil

Den vinklade profilen är ett kostnadsfritt alternativ i vårt sortiment. Med dess avfasade kant har vi satt ljusinsläppet i centrum, och fönstret får en livfullt öppen känsla. Vinklad profil kommer bäst till sin rätt i ett modernare hus.

Postar och Spröjs

Med postar och spröjs får du levande och spännande glasytor. Du kan välja mellan fyra olika sorters spröjs och två olika postar. De enklaste spröjsarna är utanpåliggande och löstagbara. Om du vill att det ska se riktigt gammaldags ut kombinerar du spröjsar med distanslister mellan glasen. Det ger ett intryck av genomgående spröjs. Du får alltid spröjsen monterad då du köper från Tanum-serien. När det gäller de indelade ytornas storlek och deras geometriska former är möjligheterna närmast obegränsade.

välkommen till vår kundtjänst

Är det något du inte hittar är du välkommen att kontakta oss!