DIREKT FRÅN FABRIK - RÅDGIVNING: 010-207 99 11

fönsterdörr även kallad altandörr

En fönsterdörr kan vara ett snyggt smycke i ditt hem och ett vackert ljusinsläpp. Vi erbjuder ett brett sortiment av fönsterdörrar i utåtgående, inåtgående i enkel eller pardörrar. Dörrarna kan vara helglasade alternativt med fylld eller glasad nederdel.

Våra fönsterdörrar går att få i trä, trä/aluminium, pvc eller helaluminium. Trädelen går att få täckmålad eller laserad. Aluminiumet går att få pulverlackad i flera standard färger eller som tillval i RAL eller NCS skalorna.

Som tillval finns glasdelande poster, utanpåliggande spröjs eller mellanliggande spröjs. Det finns olika handtagspaket. Som standard finns handtag insida med täckskylt utvändigt. Man kan välja till cylinder invändigt/utvändigt eller bara ett vred på insidan. Handtag utsida eller en dragknopp.

En specialvariant av fönsterdörrar är den s.k. franska balkongen. Detta är en fönsterdörr som öppnas inåt med ett räcke utvändigt. Den franska balkongen ger maximalt med ljus och möjlighet till vädring. Kort och gott en balkongdörr utan balkong.

En annan specialfönsterdörr är terrassdörrar eller skjutdörrspartier som det också kallas. Denna typ av fönsterdörr kommer i två utförande:

  • Tiltbar skjutdörr: Förutom att dörren skjuts upp kan den också tiltas inåt i ventilationsläge.
  • Lyft och skjutbar dörr: Denna typ av skjutdörrsparti är mer kompakt och mycket visuellt tilltalande. Vanligtvis används den här typer av skjutdörrar på större glaspartier.

En balkongdörr som sitter i markplan kallas normal för en altandörr.

Det finns ett antal olika glastyper att tillgå. Solskyddsglas, insynsskyddande glas eller säkerhetsglas. Solskydd såsom persienn, plissegardiner eller lamellgardiner finns i vårat sortiment. Myggnät finns både för enkel och pardörrar.
Det som är extra viktigt för dig som köpare av en ny fönsterdörr är förutom utseende. Fönsterdörrens värmeisolerande egenskaper samt inbrottsskyddet. Tänk gärna igenom dessa två punkter en extra gång för att maximera din upplevelse av din nya fönsterdörr.