VINTERKAMPANJ - FUNKTION PVC - T.O.M. 31 JANUARI 2019

välj material till din fönsterdörr

N

träfönsterdörr

Trä är den mest traditionella och vackra fönsterdörr materialet. Det kräver dock underhåll.

N

trä/aluminium

Trä/Alu ger dig invändigt traditionellt trä med en underhållsfri utsida. En vackert fönsterdörr.

N

pvc fönsterdörr

Letar du en underhålltsfri och långvarig fönsterdörr till ett lågt pris kan pvc vara något för dig.

N

aluminiumfönsterdörr

Söker du en helaluminium fönsterdörr är du välkommen att kontakta oss så skickar vi en offert.

vår nya konfigurator

Fönster24sju.se har nu en ny innovativ fönsterkonfigurator där du kan se precis hur din fönsterdörr kommer att se ut, i realtid – med färg, spröjs, ventil hur det öppnas med mera.

färger

Våra trä, trä/alu och pvc fönsterdörrar kan målasi ett flertal NCS och RAL färger efter dina önskemål. Självklart kan alla våra fönsterdörrar även fås i standard vit NCS S 0502-Y. Klicka här för att läsa mer

spröjs

För trä, trä/alu och pvc fönsterdörrar erbjuder vi tre olika typer av spröjs: Glasdelande poster/spröjs, Utanpåliggande löstagbara spröjs eller Mellan glas liggande spröjs. Klicka här för att läsa mer.

detaljritningar

Detaljritningar, detaljbilder och tvärsnitt för karm och båge för våra energi snåla trä, trä/alu och pvc fönsterdörrar hittar du här. Var har även monteringsguider samt guider för underhåll Klicka här för att läsa mer.

u-värde

Här hittar du alla U-värden för våra olika trä, trä/alu och pvc fönsterdörrar. En mindre fönsterdörr har normal ett högre u värde medans en större fönsterdörr har vanligtvis lägre u värde. Klicka här för att läsa mer.

glas

Våra fönsterdörrar kan förses med, två glas, tre glas, energispar glas, bullerskydds glas, säkerhets glas samt ornament- och strukturglas.

beslag

Vi använder endast kvalitativa beslagsdelar från bl.a. ASSA, Siegenia Aubi, GU och Tyska Winkhaus. Säkerhetsgraden anpassas efter dina önskemål.

fönsterdörrhandtag

Vi har ett brett sortiment med allt från enkla handtag till låsbara handtag, handtag i plast eller aluminium och även designade handtag i rostfritt.

jalusier

Vi har ett stort sortiment av integrerade och front monterade jalusier. Anpassningsbara efter dina behov vad gäller design, färg, manövrering etc.

inbrottsskydd

Det finns ett flertal sätt för att betydligt höja säkerheten för ditt hem. T.ex. RC2 säkerhetsbeslag som tillval.

insektsskydd

Ett insektsskydd är en praktisk och komfortabel extrautrustning, som enkelt kan kombineras med en fönsterdörr. Se våra myggnät här.

tillbehör fönsterdörr

Det finns massor av utrustning att välja bland, som till exempel handtag med lås. Eller t.ex. spaltventil. Se våra tillbehör här.

fönstertyper

Här hittar du samtlig information om fönstertyper, specialtyper och öppningssätt. Klicka här för att läsa mer!

Med olika utrustning och ett stort urval av tillbehör kan vi sätta fokus på säkerhet, bullerskydd och inbrottsskydd.

fönsterdörr även kallad altandörr

En fönsterdörr kan vara ett snyggt smycke i ditt hem och ett vackert ljusinsläpp. Vi erbjuder ett brett sortiment av fönsterdörrar i utåtgående, inåtgående i enkel eller pardörrar. Dörrarna kan vara helglasade alternativt med fylld eller glasad nederdel.

Våra fönsterdörrar går att få i trä, trä/aluminium, pvc eller helaluminium. Trädelen går att få täckmålad eller laserad. Aluminiumet går att få pulverlackad i flera standard färger eller som tillval i RAL eller NCS skalorna.

Som tillval finns glasdelande poster, utanpåliggande spröjs eller mellanliggande spröjs. Det finns olika handtagspaket. Som standard finns handtag insida med täckskylt utvändigt. Man kan välja till cylinder invändigt/utvändigt eller bara ett vred på insidan. Handtag utsida eller en dragknopp.

En specialvariant av fönsterdörrar är den s.k. franska balkongen. Detta är en fönsterdörr som öppnas inåt med ett räcke utvändigt. Den franska balkongen ger maximalt med ljus och möjlighet till vädring. Kort och gott en balkongdörr utan balkong.

En annan specialfönsterdörr är terrassdörrar eller skjutdörrspartier som det också kallas. Denna typ av fönsterdörr kommer i två utförande:

  • Tiltbar skjutdörr: Förutom att dörren skjuts upp kan den också tiltas inåt i ventilationsläge.
  • Lyft och skjutbar dörr: Denna typ av skjutdörrsparti är mer kompakt och mycket visuellt tilltalande. Vanligtvis används den här typer av skjutdörrar på större glaspartier.

En balkongdörr som sitter i markplan kallas normal för en altandörr.

Det finns ett antal olika glastyper att tillgå. Solskyddsglas, insynsskyddande glas eller säkerhetsglas. Solskydd såsom persienn, plissegardiner eller lamellgardiner finns i vårat sortimentMyggnät finns både för enkel och pardörrar.
Det som är extra viktigt för dig som köpare av en ny fönsterdörr är förutom utseende. Fönsterdörrens värmeisolerande egenskaper samt inbrottsskyddet. Tänk gärna igenom dessa två punkter en extra gång för att maximera din upplevelse av din nya fönsterdörr.

finns det något vi kan hjälpa dig med?

Vi svara gärna på dina frågor via telefon, email, i chatten nere till höger eller via vårt kontaktformulär