VINTERKAMPANJ - FUNKTION PVC - T.O.M. 31 JANUARI 2019

träfönster – funktion plus

Vår premium produktserie med smalbåge, bättre u-värde och 48mm glaspaket med varmkant.

vår nya konfigurator

Fönster24sju.se har nu en ny innovativ fönsterkonfigurator där du kan se precis hur ditt fönster kommer att se ut, i realtid – med färg, spröjs, ventil hur det öppnas med mera.
N

träfönster

Trä fönster är den mest traditionella och vackra fönster materialet. Det kräver dock underhåll.
N

trä/aluminium

Trä/Alu ger dig invändigt traditionellt trä med en underhållsfri utsida. Ett mycket vackert fönster.
N

pvc fönster

Letar du ett underhålltsfritt och långvarit fönster till ett lågt pris kan pvc vara något för dig.
N

aluminiumfönster

Söker du ett helaluminium fönster är du välkommen att kontakta oss så skickar vi en offert.

färger

Våra träfönster kan målasi ett flertal NCS och RAL färger efter dina önskemål. Självklart kan alla våra fönster även fås i standard vit NCS S 0502-Y. Klicka här för att läsa mer

spröjs

För trä, träfönster erbjuder vi tre olika typer av spröjs: Glasdelande poster/spröjs, Utanpåliggande löstagbara spröjs eller Mellan glas liggande spröjs. Klicka här för att läsa mer.

detaljritningar

Detaljritningar, detaljbilder och tvärsnitt för karm och båge för våra energi snåla trä, träfönster hittar du här. Var har även monteringsguider samt guider för underhåll Klicka här för att läsa mer.

u-värde

Här hittar du alla U-värden för våra olika träfönster. Ett mindre fönster har normal ett högre u värde medans ett större fönster har vanligtvis lägre u värde. Klicka här för att läsa mer.

glas

Våra fönster kan förses med, två glas, tre glas, energispar glas, bullerskydds glas, säkerhets glas samt ornament- och strukturglas.

beslag

Vi använder endast kvalitativa beslagsdelar från bl.a. ASSA, Siegenia Aubi, GU och Tyska Winkhaus. Säkerhetsgraden anpassas efter dina önskemål.

fönsterhandtag

Vi har ett brett sortiment med allt från enkla handtag till låsbara handtag, handtag i plast eller aluminium och även designade handtag i rostfritt.

jalusier

Vi har ett stort sortiment av integrerade och front monterade jalusier. Anpassningsbara efter dina behov vad gäller design, färg, manövrering etc.

inbrottsskydd

Det finns ett flertal sätt för att betydligt höja säkerheten för ditt hem. T.ex. RC2 säkerhetsbeslag som tillval.

insektsskydd

Ett insektsskydd är en praktisk och komfortabel extrautrustning, som enkelt kan kombineras med ett fönster. Se våra myggnät här.

tillbehör fönster

Det finns massor av utrustning att välja bland, som till exempel handtag med lås. Eller t.ex. spaltventil. Se våra tillbehör här.

fönstertyper

Här hittar du samtlig information om fönstertyper, specialtyper och öppningssätt. Klicka här för att läsa mer!

hjälp vid fönsterköp

Detaljerade ritningar, tips för montering och videor med instruktioner för hur du vårdar dina träfönster hjälper dig som är erfaren hobbysnickare vid alla moment som gäller beställning och installation av de olika byggelementen. Med produktkonfigureraren från fönster24sju.se kan du välja alla utrustnings- och designvarianter steg för steg. Från individuella mått och standarddekor till önskat glas och snygga fönsterhandtag börjar träfönstret ta form efter dina önskemål, och kan hela tiden anpassas eller byggas ut.

anvisningar

Hur mäter man? Hur underhåller man på bästa sätt? Tack vare våra tydliga instruktionsfilmer blir det mycket enkelt för dig att göra detta själv! Klicka här för mer information om hur du gör.

för- & nackdelar

Träpvc eller trä aluminium? Att välja rätt material för rätt behov kan vara en av de viktigaste punkterna vid köp av nya fönster. Annat att tänka på är underhåll och hur energieffektivt de olika materialen är!

vad som spelar roll vid ett fönsterköp

När du ska välja nya fönster gäller det att tänka på vissa saker. Först och främst ska du välja vilken typ av fönsterprofil du vill ha. Oavsett om du vill ha PVC, aluminium eller värmeisolerande trä så är urvalet stort och till och med kombinationer av aluminium och trä går att välja. När profilen är vald är det dags att välja typ av glas. Här finns det ett flertal olika glastyper att välja på:

  • Flerskiktat isoleringsglas
  • Säkerhetsglas (VSG och ESG)
  • Ornamenterade och strukturerade glas
  • Bullerdämpande glas

För att du ska få ett fullgott inbrottsskydd erbjuder vi en mängd tillbehör och utrustningar för fönsterprofiler.

När det gäller beslagen har vi såklart en basstandard som vi erbjuder, och utöver den har vi typen RC 1 (tidigare WK 1) och RC 2 (tidigare WK 2). Båda uppfyller de krav som ställs av DIN och de håller stånd mot motsvarande inbrottsförsök. Både på grund av miljötänk och av stigande energipriser så kommer värmeisolering mer och mer i fokus, både vid nybyggen och vid renoveringar. Genom EU:s energisparandeförordning (EnEV) ställs det lika höga krav på träfönster som på motsvarande fönster med ramar av aluminium eller PVC.

Med rätt glas, trämaterial och fackmannamässig montering så klarar moderna fönster dessa förordningar galant och presterar högt när det gäller energieffektivitet och värmeisolering.

Med olika utrustning och ett stort urval av tillbehör kan vi sätta fokus på säkerhet, bullerskydd och inbrottsskydd.

välj annat material

finns det något vi kan hjälpa dig med?

Vi svara gärna på dina frågor via telefon, email, i chatten nere till höger eller via vårt kontaktformulär

Fina fönster och bra leverans med bra support, tack!

Jonas

Åkersberga

Kanon support vid beställning! Ni är verkligen 24/sju

Susanne

Västerås

Mycket bra hjälp vid val av material. Gjorde min dag enklare!

Kjell

Lerum

Trots mina specialmått på gammalt hus, löste ni det utan problem!

Pernilla

Växsjö