DIREKT FRÅN FABRIK - RÅDGIVNING: 010-207 99 11

trä aluminium fönster – produktserie

funktion

Vår bas produktserie, ett bra och prisvärt fönster.

välj serie

funktion plus

Vår premium produkt serie med smalbåge, bättre u-värde och 48mm glaspaket med varmkant.

välj serie

information om trä/aluminium fönster

trä aluminium fönster modeller och tillbehör

Här möts den varma inomhuskänslan med det praktiska och eleganta. Trä på fönstrets insida ger den där speciellt varma och mysiga inomhusmiljön som träfönster ger. På utsidan ger aluminiumhöljet fönstret ett elegant och modernt yttre samtidigt som träet skyddas mot vind och väder. Till alla våra trä aluminium fönster finns ett stort utbud av extrautrustning och dessutom kan träslag och färg väljas efter ditt önskemål.

färger

Våra trä aluminium fönster kan målas utvändigt med RAL-färger, i vissa fall även NCS färger. Självklart kan alla våra fönster även fås i standard vit.

spröjs

För trä aluminium fönster erbjuder vi flera olika typer av spröjs: , Lösa spröjs, Glasdelande spröjs, fasta pröjs eller mellanglas liggande spröjs.

detaljritningar

Detaljritningar, detaljbilder och tvärsnitt för karm och båge för våra trä aluminium fönster hittar du här.

u-värde

Här hittar du alla U-värden för våra olika trä aluminium fönster. Ett mindre fönster har normal ett högre u värde medans ett större fönster har vanligtvis lägre u värde.

glas

Våra fönster kan förses med, två glas, tre glas, energispar glas, bullerskydds glas, säkerhets glas samt ornament- och strukturglas.

beslag

Till våra fönster använder vi kvalitativa beslagsdelar från bl.a. Assa, GU och Tyska Winkhaus. Säkerhetsgraden anpassas efter dina önskemål.

fönsterhandtag

Vi har ett brett sortiment med allt från enkla handtag till låsbara handtag, handtag i plast eller aluminium och även designade handtag i rostfritt.

jalusier

Vi har ett stort sortiment av integrerade och front monterade jalusier. Anpassningsbara efter dina behov vad gäller design, färg, manövrering etc.

inbrottsskydd

Det finns ett flertal utrustningsmöjligheter för att betydligt höja säkerheten för ett fönster. Klicka och läs mer på länk nedan.

insektsskydd

Ett insektsskydd är en praktisk och komfortabel extrautrustning, som enkelt kan kombineras med ett fönster.

tillbehör fönster

Till våra fönster kan du välja utrustning som till exempel handtag med lås. Eller t.ex. spaltventil.

fönstertyper

Här hittar du samtlig information om fönstertyper, specialtyper och öppningssätt. Klicka och läs mer på länk nedan.

vad som spelar roll vid ett fönsterköp

När du ska välja nya fönster gäller det att tänka på vissa saker. Först och främst ska du välja vilken typ av fönsterprofil du vill ha. Oavsett om du vill ha PVC, aluminium eller värmeisolerande trä så är urvalet stort och till och med kombinationer av aluminium och trä går att välja. När profilen är vald är det dags att välja typ av glas. Här finns det ett flertal olika glastyper att välja på:

  • Flerskiktat isoleringsglas
  • Säkerhetsglas (VSG och ESG)
  • Ornamenterade och strukturerade glas
  • Bullerdämpande glas

För att du ska få ett fullgott inbrottsskydd erbjuder vi en mängd tillbehör och utrustningar för fönsterprofiler.

När det gäller beslagen har vi såklart en basstandard som vi erbjuder, och utöver den har vi typen RC 1 (tidigare WK 1) och RC 2 (tidigare WK 2). Båda uppfyller de krav som ställs av DIN och de håller stånd mot motsvarande inbrottsförsök. Både på grund av miljötänk och av stigande energipriser så kommer värmeisolering mer och mer i fokus, både vid nybyggen och vid renoveringar. Genom EU:s energisparandeförordning (EnEV) ställs det lika höga krav på träfönster som på motsvarande fönster med ramar av aluminium eller PVC.

Med rätt glas, trämaterial och fackmannamässig montering så klarar moderna fönster dessa förordningar galant och presterar högt när det gäller energieffektivitet och värmeisolering.

med olika utrustning och ett stort urval av tillbehör kan vi sätta fokus på säkerhet, bullerskydd och inbrottsskydd.