välj material till ditt fönster

N

träfönster

Trä fönster är den mest traditionella och vackra fönster materialet.

N

trä/aluminium

Trä/Alu ger dig invändigt traditionellt trä med en underhållsfri utsida. Ett mycket vackert fönster.

N

pvc fönster

Letar du ett underhålltsfritt och långvarit fönster till ett lågt pris kan pvc vara något för dig.

N

aluminiumfönster

Söker du ett helaluminium fönster är du välkommen att kontakta oss så skickar vi en offert.

vår nya konfigurator

Fönster24sju.se har nu en ny innovativ fönsterkonfigurator där du kan se precis hur ditt fönster kommer att se ut, i realtid – med färg, spröjs, ventil hur det öppnas med mera.

färger

Våra trä, trä/alu och pvc fönster kan målasi ett flertal NCS och RAL färger efter dina önskemål. Självklart kan alla våra fönster även fås i standard vit NCS S 0502-Y. Klicka här för att läsa mer

spröjs

För trä, trä/alu och pvc fönster erbjuder vi tre olika typer av spröjs: Glasdelande poster/spröjs, Utanpåliggande löstagbara spröjs eller Mellan glas liggande spröjs. Klicka här för att läsa mer.

detaljritningar

Detaljritningar, detaljbilder och tvärsnitt för karm och båge för våra energi snåla trä, trä/alu och pvc fönster hittar du här. Var har även monteringsguider samt guider för underhåll Klicka här för att läsa mer.

u-värde

Här hittar du alla U-värden för våra olika trä, trä/alu och pvc fönster. Ett mindre fönster har normal ett högre u värde medans ett större fönster har vanligtvis lägre u värde. Klicka här för att läsa mer.

glas

Våra fönster kan förses med, två glas, tre glas, energispar glas, bullerskydds glas, säkerhets glas samt ornament- och strukturglas.

beslag

Vi använder endast kvalitativa beslagsdelar från bl.a. ASSA, Siegenia Aubi, GU och Tyska Winkhaus. Säkerhetsgraden anpassas efter dina önskemål.

fönsterhandtag

Vi har ett brett sortiment med allt från enkla handtag till låsbara handtag, handtag i plast eller aluminium och även designade handtag i rostfritt.

jalusier

Vi har ett stort sortiment av integrerade och front monterade jalusier. Anpassningsbara efter dina behov vad gäller design, färg, manövrering etc.

inbrottsskydd

Det finns ett flertal sätt för att betydligt höja säkerheten för ditt hem. T.ex. RC2 säkerhetsbeslag som tillval.

insektsskydd

Ett insektsskydd är en praktisk och komfortabel extrautrustning, som enkelt kan kombineras med ett fönster. Se våra myggnät här.

tillbehör fönster

Det finns massor av utrustning att välja bland, som till exempel handtag med lås. Eller t.ex. spaltventil. Se våra tillbehör här.

fönstertyper

Här hittar du samtlig information om fönstertyper, specialtyper och öppningssätt. Klicka här för att läsa mer!

hjälp vid fönsterköp

Detaljerade ritningar, tips för montering och videor med instruktioner för hur du vårdar dina träfönster hjälper dig som är erfaren hobbysnickare vid alla moment som gäller beställning och installation av de olika byggelementen. Med produktkonfigureraren från fönster24sju.se kan du välja alla utrustnings- och designvarianter steg för steg. Från individuella mått och standarddekor till önskat glas och snygga fönsterhandtag börjar träfönstret ta form efter dina önskemål, och kan hela tiden anpassas eller byggas ut.

anvisningar

Hur mäter man? Hur underhåller man på bästa sätt? Tack vare våra tydliga instruktionsfilmer blir det mycket enkelt för dig att göra detta själv! Klicka här för mer information om hur du gör.

för- & nackdelar

Träpvc eller trä aluminium? Att välja rätt material för rätt behov kan vara en av de viktigaste punkterna vid köp av nya fönster. Annat att tänka på är underhåll och hur energieffektivt de olika materialen är!

vad som spelar roll vid ett fönsterköp

När du ska välja nya fönster gäller det att tänka på vissa saker. Först och främst ska du välja vilken typ av fönsterprofil du vill ha. Oavsett om du vill ha PVC, aluminium eller värmeisolerande trä så är urvalet stort och till och med kombinationer av aluminium och trä går att välja. När profilen är vald är det dags att välja typ av glas. Här finns det ett flertal olika glastyper att välja på:

 • Flerskiktat isoleringsglas
 • Säkerhetsglas (VSG och ESG)
 • Ornamenterade och strukturerade glas
 • Bullerdämpande glas

För att du ska få ett fullgott inbrottsskydd erbjuder vi en mängd tillbehör och utrustningar för fönsterprofiler.

När det gäller beslagen har vi såklart en basstandard som vi erbjuder, och utöver den har vi typen RC 1 (tidigare WK 1) och RC 2 (tidigare WK 2). Båda uppfyller de krav som ställs av DIN och de håller stånd mot motsvarande inbrottsförsök. Både på grund av miljötänk och av stigande energipriser så kommer värmeisolering mer och mer i fokus, både vid nybyggen och vid renoveringar. Genom EU:s energisparandeförordning (EnEV) ställs det lika höga krav på träfönster som på motsvarande fönster med ramar av aluminium eller PVC.

Med rätt glas, trämaterial och fackmannamässig montering så klarar moderna fönster dessa förordningar galant och presterar högt när det gäller energieffektivitet och värmeisolering.

Med olika utrustning och ett stort urval av tillbehör kan vi sätta fokus på säkerhet, bullerskydd och inbrottsskydd.

fönster, modeller, profiler, glas och utrustning

Säkerhet, energieffektivitet och bullerskydd – träfönster klarar med bravur av de viktigaste uppgifterna som ett modernt fönster ska klara av. Våra träfönster uppfyller både de höga byggnadsmässiga och utseendemässiga krav som dagens kund har. Med en bra värmeisolering genom det naturliga materialet är trä idag mycket välanvänt som byggmaterial till dörrar och fönster. Tillsammans med passande handtag, beslag och andra tillbehör så får du ett modernt träfönster, som inte lämnar något annat att önska.

individuell anpassning av träfönster

Fönster skall idag ska inte bara klara av rent byggmässiga uppgifter. De präglar fasaden med sitt utförande och behöver därför avspegla stilen hos den som bor i huset. Med hjälp av de mest varierande färger och dekorer från RAL eller NCS kan du förverkliga personliga designidéer enligt dina önskemål. Med placering och användande av spröjs och överfönster sätter du en extra accent på utformningen. Det kanske viktigaste kriteriet – energieffektiviteten är också mycket relevant. För att välja mellan olika typer av fönster och för att anpassa fönstret efter dina önskemål.

utforma och anpassa ditt träfönster

Fönsterprofilen är hjärtat i ett träfönster. Våra högklassiga fönsterprofiler uppfyller de visuella och tekniska önskemålen. Högklassigt trä från fura som kan anpassas till dina personliga önskemål. De olika färgerna och lasyrerna gör det möjligt att välja utseendet och sätta en speciell stil på träprofilerna, antingen så att de smälter in eller ger en extra accent till fasaden. Vi har tillbehör så som droppbleck, solskydd och insektsskydd. Alla dessa tillbehör ger fönstren det där lilla extra, men kan också påverka livslängden och hållbarheten på fönstren positivt. Till exempel så skyddar ett insektsskydd inte bara från mygg och flugor, utan även från till exempel gnagare när det är monterat på rätt sätt. Utvändiga solskydd skyddar dig inte bara mot insyn utan också mot solen. Vid starkt slitage från exempelvis vind och regn kan de också skydda trät från att påverkas skadligt.

Du som har bestämt dig för att ha träprofiler i dina fönster kan se fram emot ett naturligt byggnadsmaterial som vid rätt skötsel håller mycket länge och som dessutom är ett energieffektivt val. Du kan efter dina egna önskemål välja passande glas, olika tillbehör som persienner, fönsterbleck, eller spröjs. Dessa tillbehör påverkar inte bara fönstret utseendemässigt, utan är ett plus även ur säkerhets- och slitagesynpunkt.
Med hjälp av webshop kan du på ett enkelt och transparent sätt välja fönstertyp, utrustning, design och tillbehör, vilket gör individualiseringen av ditt träfönster mycket enkel.

fönster24sju.se står för bästa kvalitet och högkvalitativa byggelement inom fönster- och dörrområdet. Vi sätter stort värde i innovativ teknik och traditionellt hantverk. Letar du efter specialmått klicka här!

trä-/ aluminiumfönster modeller och tillbehör

Här möts den varma inomhuskänslan med det praktiska och eleganta. Trä på fönstrets insida ger den där speciellt varma och mysiga inomhusmiljön som träfönster ger. På utsidan ger aluminiumhöljet fönstret ett elegant och modernt yttre samtidigt som träet skyddas mot vind och väder. Till alla våra trä-/aluminiumfönster finns ett stort utbud av extrautrustning och dessutom kan träslag och färg väljas efter ditt önskemål.

individuell anpassning av trä/alu fönster

Fönster idag ska inte bara klara av rent byggmässiga uppgifter. De präglar fasaden med sitt utförande och behöver därför avspegla stilen hos den som bor i huset. Med hjälp av de mest varierande färger och dekorer från RAL du kan tänka dig kan du förverkliga personliga designidéer och med spröjs och överfönster sätter du en extra accent på utformningen. Det kanske viktigaste kriteriet – energieffektiviteten är också mycket relevant. För att välja mellan olika typer av fönster och för att anpassa fönstret efter dina önskemål,

pvc fönster – brett sortiment – från billigt till exklusivt

Våra PVC fönster tillverkas alla med de senaste och modernaste metoderna. Våra billiga underhållsfria pvc fönster modeller är alla kvalitetssäkrade enligt tyska RAL. PVC Fönstren tillverkas uteslutande med högkvalitativa delar från kända Tyska tillverkare. På Fönster24sju.sehittar du allt från våra underhållsfria billiga PVC fönster till mer exklusiva premiummodeller i PVC segmentet. Öppningssättet för våra pvc fönster är inåtgående med det så kallade dreh kipp beslaget vilket är mycket lättanvänt och praktiskt. I vår produktkonfigurator väljer du enkelt modell, två glas eller tre glas, tillbehör och om du vill ha en luft, två luft, tre luft eller fyr luft fönster. Alla våra billiga pvc fönster kommer med matchande fönsterdörrar, altandörrar och balkongdörrar i samma modellserier. Efter du har beställt dina nya underhållsfria billiga pvc fönster skickas det med frakt hem till din dörr. Enklare blir det inte!

utrusta ditt billiga pvc fönster individuellt med tillbehör

Utrusta ditt underhållsfria billiga pvc fönster efter just dina önskemål för att passa just dina behov och alltid till bästa pris. Välj färg, ljudisolerande glas, säkerhets glas, två glas, tre glas, spröjs med mera på bästa billigaste sätt. Köp till det du önskar. Nedan finner du mer information för respektive kategori av tillval för ditt nya fönster.

fördelar med nya underhållsfria och billiga pvc fönster

 • Stabila
 • Lång livslängd
 • Lättskötta och i princip underhållsfria
 • Låga underhållskostnader
 • Finns i ett stort urval av färger
 • Finns i ett stort urval modeller
 • Miljövänliga

Det material som oftast används i för tillverkning av plastfönster kallas PVC (polyvinylklorid). Det är ett termoplastiskt material som är formbart vid påverkan av höga temperaturer. Fönsterprofilerna tillverkas vanligtvis genom formsprutning eller genom strängsprutning (extrudering).

Tack vare sin formbarhet tillåts en stor variation av former för de färdiga fönsterprofilerna. Allt ifrån en enkel rektangulär form till mer komplicerade bågformer. I kombination med moderna teknik och andra högkvalitativa material kan fönstret formas och tillverkas med en hög ljud- och värmeisolering med en lång livslängd.

Ett pvc fönster är beständig mot många olika typer av syror, alkaliska ämnen och rengöringsmedel. De är enkla att underhålla och kommer i en mängd olika RAL-färger. Det är dessutom möjligt att få fönsterprofilerna i olika typer av trä-dekorer.

Fönsterprofilens högkvalitativa ytskikt åstadkommes genom folieringar och beläggningar. Kvalitén och värmeisolering för ett PVC fönster avgörs hur fönstret är uppbyggt. Inuti fönsterkarmen och bågen finns ett antal tätningskammare, lister samt förstärkningar.

Desto fler tätningslister och kammare, desto bättre isolering. Vanligtvis är PVC fönster försedda med en stålförstärkt kärna för att ge fönstret stabilitet. Men idag finns det även förstärkningar tillverkade i plast. Dessa har en bättre värmeisolerande förmåga och ger på så sätt ett lägre u-värde för fönstret.

PVC fönster två luft

finns det något vi kan hjälpa dig med?

Vi svara gärna på dina frågor via telefon, email, i chatten nere till höger eller via vårt kontaktformulär

Fina fönster och bra leverans med bra support, tack!

Jonas

Åkersberga

Kanon support vid beställning! Ni är verkligen 24/sju

Susanne

Västerås

Mycket bra hjälp vid val av material. Gjorde min dag enklare!

Kjell

Lerum

Trots mina specialmått på gammalt hus, löste ni det utan problem!

Pernilla

Växsjö

KONTAKTA OSS
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)